Social 21 Iulie 2013 09:06
 Omar Hayssam este in arestul Politiei Capitalei, potrivit unor surse din cadrul politiei. El a fost predat la ora 6.40.

Anuntul a fost facut de catre purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, Bogdan Oprea, printr-un comunicat de presa.

"In dimineata zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Politiei Romane domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea institutiilor statului roman pentru a-si ispasi pedeapsa cu inchisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak stabilita de instantele romanesti este rezultatul unor activitati complexe desfasurate timp indelungat de institutiile de siguranta nationala ale statului roman", se arata in comunicat.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, multumeste institutiilor si ofiterilor implicati in aceasta ampla operatiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmarit cu tenacitate sa-l aduca in tara pe domnul Omar Hayssam pentru ispasirea pedepsei", se mai afirma in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Autoritatile precizeaza ca, in acest moment, nu pot fi oferite detalii suplimentare despre acest caz.

"Administratia Prezidentiala intelege interesul presei pentru acest subiect si dorinta de a cunoaste detalii legate de operatiunea de aducere in tara a domnului Omar Hayssam, dar subliniaza faptul ca detalii suplimentare nu pot fi facute publice".

Omul de afaceri sirian Omar Hayssam este acuzat de implicare in rapirea celor trei jurnalisti romani l in Irak, la 28 martie 2005.

Radu Stroe: Omar Hayssam este in Arestul Politiei Capitalei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.