Un autocar cu numar de inmatriculare de Romania s-a rasturnat intr-o prapastie din Muntenegru, scrie MEDIAFAX.

Saisprezece romani au murit si alti 31 au fost raniti in Muntenegru dupa ce autocarul care ii transporta s-a rasturnat intr-o prapastie, a anuntat televiziunea publica din Muntenegru RTCG, citand politia. Un bilant precedent, furnizat de ministrul muntenegrean de Interne, Rasko Konjevici, aflat la locul accidentului anunta moartea a 13 persoane si ranirea altor aproximativ 30.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o sosea dintr-o regiune montana la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru. Ranitii au fost spitalizati la Podgorica.

"Majoritatea ranitilor au rani foarte grave. Printre ei se numara si un copil", a declarat un medic de la un spital din Podgorica, Vladimir Dobricanin pentru televiziunea de stat muntenegreana RTGC.

Autocarul a derapat in jurul orei 18:00 (ora Romaniei) pe un pod din Zdijelo, in apropiere de manastirea Moraca, si a cazut in gol 40 de metri. Acest drum ingust care duce spre coasta adriatica a Muntenegru este foarte periculos si este cauza a numeroase accidente de masina. De asemenea, ambasadorul Romaniei se afla la spitalul la care sunt internati o parte dintre cetatenii romani raniti in accident.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a convocat Celula de criza a MAE pentru accidentul din Muntenegru. O echipa consulara mobila de la Bucuresti se va deplasa in scurt timp la Podgorica, pentru a acorda asistenta cetatenilor romani raniti in accident.

O aeronava militara pusa la dispozitie de MApN este pregatita sa plece in Muntenegru pentru a aduce cetatenii romani raniti in accidentul in care un autocar romanesc cu turisti s-a prabusit intr-o prapastie, a declarat ministrul Mircea Dusa.Ministrul Apararii a precizat ca, data fiind distanta mare, aceasta este singura posibilitate de a aduce in tara ranitii. Conform lui Dusa, la bordul aeronavei se va afla si secretarul de stat Raed Arafat, care face parte din Celula de criza convocata de MAE in cazul accidentului din Muntenegru.

"Eu am pus la dispozitie un avion care se va deplasa in aceasta noapte impreuna cu reprezentantii de la Directia consulara si cu doctorul Arafat si cu alti specialisti pentru a evalua situatia", a declarat Dusa.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.