Lordul David Trimble, laureat al premiului Nobel, a sustinut sambata, la BCU Iasi, o conferinta motivationala, scrie adevarul.ro.

Liderul Partidului Unionist din Irlanda de Nord a discutat cu personalitati din cultura, educatie sau politica adunate la BCU Iasi pret de o ora si jumatate.

Raspunzand unei intrebari din public, Trimble a sfatuit reprezentantii universitatilor sa implementeze programe in cadrul universitatilor care sa le permita absolventilor sa colaboreze pe plan profesional cu unitatea de invatamant superior si dupa finalizarea studiilor.

Tinerele valori care pleaca sunt extrem de importante in economia noastra. Avem situatii in care ei creeaza companii si produse pe care noi le utilizam. Marile universitati din lume au programe care le permit absolventilor sa isi inceapa o afacere in cadrul institutiei dupa finalizarea studiilor. De aceea multi dintre tineri prefera sa plece. Trebuie sa faceti ceva pentru a-i determina pe cei care termina acum studiile sa nu mai plece iar daca ati avea programe asemanatoare cu a celor din marile universitati, multi dintre absolventi ar ramane. Ei ar putea foarte bine sa inceapa o afacere aici, in cadrul universitatilor dumneavoastra ”, a spus Trimble.

Elev roman premiat de NASA: Vreau sa raman in Romania. Si aici sunt oameni de valoare!

David Trimble a castigat premiul Nobel pentru pace datorita eforturilor sale diplomatice care au dus la incheierea Acordului de la Belfast (10 aprilie 1998) intre guvernele britanic si irlandez, moment de referinta in instaurarea procesului de pace in Irlanda de Nord. Abilitatile sale de negociere au pus capat razboiului civil din Irlanda de Nord dintre unionisti si nationalisti.

Topul tarilor in care romanii vor sa invete


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.