Un elev roman a impresionat specialistii de la NASA cu proiectul sau de "mana robotica", controlata prin unde cerebrale, scrie evz.ro.

Adrian Vulpe-Grigorasi, elev in clasa a XI-a, a castigat premiul al doilea in cadrul unui concurs international de proiecte pentru dezvoltarea unei statii spatiale internationale organizat de NASA. El a mai uimit juriul unui concurs international cu mana animatronica.

Adrian, elev la Colegiul National "Radu Greceanu" din Slatina, a adus in tara doua premii importante in doar o luna. In perioada 16-20 mai a avut loc concursul international de proiecte informatice "InfoMatrix", iar proiectul sau a obtinut medalia de aur. La scurt timp dupa succesul de la Infomatrix, unde a avut competitori din 55 de șari, Adrian a castigat premiul al doilea la un concurs organizat de NASA la San Diego.

"Nu ma asteptam sa obtin aceste premii, deoarece a fost o concurenta foarte mare, dar faptul ca le-am obtinut ma incurajeaza sa dezvolt proiecte noi si sa continui proiectul mainii robotice, sa il dezvolt astfel incat aceasta sa poata fi controlata prin unde cerebrale. Vreau sa raman sa studiez in Romania. Si aici sunt foarte multi oameni de valoare si vreau sa ma numar printre ei. Imi doresc sa studiez la Academia Tehnica Militara", a declarat Adrian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.