Completul de cinci judecatori de la ICCJ care a judecat recursul dosarului "Valiza" a dat marti decizia definitiva in acest caz.

Decizia este definitiva. Procurorii cerusera o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare. Victor Piturca a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului.

Instanta suprema nu a facut reindivualizarea si contopirea pedepselor lui Gigi Becali. In aceste conditii, avocatii lui Becali vor cere, la Tribunalul Bucuresti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta, au precizat, pentru MEDIAFAX, aparatorii finantatorului Stelei.

Tot in cazul lui Becali, instanta a dispus confiscarea sumei de 1,7 milioane de euro, aflata in prezent sub sechestru la BCR Unirii.

Toti ceilalti inculpati din dosarul "Valiza" au primit pedepse cu suspendare: Alina Ciul si Radu Marino - cate un an si jumatate cu suspendare, iar Teia Sponte - doi ani cu suspendare.

Steaua risca sa fie exclusa din Champions League, dupa exemplul dat de precedentul Fenerbahce, insa oficialii clubului ros-albastru vor incerca acum sa arate ca Gigi Becali nu detine nici o functie in cadrul societatii si chiar a fost dat in judecata acum un an, cand i s-au cerut daune de un leu.

Chiar si beneficiind de clementa din partea comisiilor LPF, stelistii tot ar avea emotii, fiindca UEFA a mai exclus o formatie nesanctionata pe plan intern. Fenerbahce a platit in 2011, cand i s-a refuzat participarea in Liga in urma interventiei forului european la federatia turca, scrie gsp.ro.

In decembrie 2008, Gigi Becali a fost trimis in judecata in dosarul "Valiza" de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, fiind acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In aprilie 2012 Becali a fost achitat de un complet de trei judectori in acest dosar, dar DNA a facut recurs la decizie.

Citeste si:
Bianca Drăgușanu vrea să își topească acidul din buze. De ce a luat...
Bianca Drăgușanu vrea să își...

Finantatorul Stelei se afla la inchisoare din 20 mai, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.