Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis ca Adrian Nastase va fi eliberat conditionat, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de doi ani de inchisoare.

Completul de la Tribunalul Bucuresti, format din presedintele Ioana Cleopatra Sipoteanu si din judecatoarele Carmen Constanta Balaci si Florentina Vasilateanu, a decis, cu opinie majoritara, respingerea recursului DNA in cazul sentintei Judecatoriei Sectorului 4 si punerea in libertate a lui Adrian Nastase.

Concret, doua din cele trei judecatoare au dispus punerea in libertate a lui Adrian Nastase, in vreme ce al treilea magistrat din complet a decis in sens contrar.

Serviciul de executari penale al instantei urmeaza sa comunice aceasta decizie Penitenciarului Jilava, dar si altor institutii ale statului.
Dupa procesarea documentului de la instanta, Penitenciarul Jilava urmeaza sa incheie formalitatile in cazul lui Adrian Nastase si sa il elibereze.

Adrian Nastase a fost adus, luni dimineata, de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Bucuresti, unde magistratii au judecat cererea acestuia de eliberare conditionata dupa executarea unei treimi din pedeapsa de doi ani de inchisoare primita in dosarul "Trofeul calitatii".

Dupa incheierea dezbaterilor, Andrei Nastase a spus ca tatal sau doreste sa fie cat mai repede alaturi de familie si spera din suflet sa-l poata lua acasa luni seara. El a precizat ca nu doreste sa comenteze in numele tatalui sau perioada petrecuta de acesta in penitenciar.

Potrivit MEDIAFAX, intrebat cum comenteaza argumentatia procurorilor DNA privind mentinerea lui Adrian Nastase in penitenciare, Andrei Nastase a spus ca nu doreste sa faca prea multe comentarii, precizand ca, in esenta, argumentele anchetatorilor DNA "au fost dezamagitoare".

La randul sau, avocatul Ion Cazacu a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca in raport de situatia faptica si de argumentele aduse de aparare, recursul procurorilor DNA ar trebui respins, iar Adrian Nastase eliberat.

Inainte de incheierea dezbaterilor, Adrian Nastase a aratat in fata judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti ca procurorii DNA cer practic mentinerea la inchisoare a unui om pentru gandurile exprimate, ceea ce reprezinta o incalcare grava a dreptului la libera exprimare.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

"Practic, prin ceea ce va cere DNA se cere o pedeapsa cu inchisoarea pentru exprimarea unor opinii, ceea ce este usor exagerat. Faptul ca m-am considerat nevinovat si ca mi-am impartasit liber opiniile nu trebuie sa duca la astfel de rezultate", a spus Nastase in fata judecatorilor.

Dupa incheierea dezbaterilor, Adrian Nastase a fost scos din sala de judecata si dus la Penitenciarul Jilava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.