Politica 22 Mai 2018 10:45
Premierul Viorica Dancila a catalogat plangerea penala facuta impotriva sa de presedintele PNL, Ludovic Orban, ca fiind "un act deplasat", precizand ca este convinsa ca justitia va gasi ridicola aceasta plangere.

"Consider ca este un act deplasat sa faci plangere penala pentru inalta tradare premierului Romaniei. Sunt convinsa ca justitia va gasi ridicola aceasta plangere care este complet rupta de realitate. Sunt insa ingrijorata de faptul ca un politician roman, liderul celui mai mare partid de opozitie din Romania, a gasit nimerit sa alature inalta tradare de un act diplomatic prietenos cu Statul Israel. Acest lucru ma ingrijoreaza", a declarat Dancila, luni, intr-o conferinta de presa la Bacau.

Sefa Guvernului a observat ca "s-a instituit institutia denuntatorilor"

"Legat de aceste plangeri penale - am vazut ca si astazi au aparut in presa alte plangeri penale - vad ca s-a instituit institutia denuntatorilor. Vad ca este bataie pentru a se inscrie in aceasta institutie. Eu cred ca deja, la un moment dat, acest lucru nu ne face cinste si nu face cinste celor care au un astfel de comportament. Pe mine nu ma intereseaza acest lucru, ma intereseaza sa vin si sa pun in aplicare programul de guvernare, am promis acest program de guvernare si il voi indeplini pana la capat. Asta cred ca asteapta romanii de la noi, nu cearta, nu scandal, nu denigrare, nu cuvinte urate", a spus Dancila.

Totodata, premierul Dancila a remarcat faptul ca aceasta plangere pentru inalta tradare a aparut dupa ce presedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia de patru ori.

"Domnul presedinte imi cere demisia de patru ori, imediat apare o plangere pentru inalta tradare. Sunt lucruri care se leaga, dar eu nu vreau sa fac acuzatii si nu vreau sa discut despre acest lucru, decat ceea ce este evident", a mai spus Dancila.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus saptamana trecuta trimiterea la DIICOT a plangerii formulate de presedintele PNL, Ludovic Orban, impotriva premierului Viorica Dancila si a liderului PSD, Liviu Dragnea, aceasta fiind structura competenta in acest caz, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai Parchetului General.

Liderul PNL o acuza pe Viorica Dancila de inalta tradare, prezentarea cu rea credinta de informatii presedintelui Romaniei, uzurparea functiei si divulgarea de informatii secrete de stat.

Citeste si:
Cum a aflat fiul Vioricăi Dăncilă că a fost adoptat. A fost...
Cum a aflat fiul Vioricăi...

Plangerea il vizeaza si pe presedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru divulgarea de informatii secrete de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.