Deputata Cosette Chichirau a depus o sesizare disciplinara la Comisia Juridica, de Numiri, Disciplina, Imunitati si Validari a Senatului impotriva senatorului Serban Nicolae, pentru afirmatiile jignitoare publice la adresa sa si a formulat o petitie catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru aceleasi fapte, se arata intr-un comunicat.

"In aceste plangeri se arata ca senatorul Serban Nicolae, in timpul dezbaterilor in sedinta plenara a Camerei Deputatilor, a facut afirmatii repetate jignitoare, inclusiv de natura sexuala, la adresa deputatei Cosette Chichirau, insotite de calificative care puneau la indoiala atat competentele profesionale, cat si practicile de igiena.

In plangerea catre CNCD, spre exemplu, se arata ca prin mesajul senatorului, rolul femeii este redus de la subiect social la obiect sexual, asociind imaginea femeii unui act sexual, perpetuand astfel un climat discriminatoriu fata de femei. Au fost depuse totodata inscrisuri, documente si inregistrari care sa dovedeasca acuzatiile", se arata in comunicatul USR.

"Intreg demersul senatorului Serban Nicolae, care stia foarte bine ca este filmat, a fost unul misogin. Nu doar eu am fost jignita, ci a fost lezata insasi demnitatea femeii. Acest tip de comportament suprima participarea femeilor in viata publica si politica, mentinand o societate discriminatorie in care nu suntem fericiti sa traim", sustine Cosette Chichirau, potrivit digi24.ro.

"Deputata Cosette Chichirau solicita din partea Senatului aplicarea celor mai drastice masuri disciplinare impotriva senatorului Serban Nicolae, respectiv aplicarea avertismentului public scris si interdictia de a reprezenta Senatul in relatiile interne si externe ale acestuia pe o perioada de 3 luni".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.