Purtatorul de cuvant al Serviciului Roman de Informatii a declarat ca microfonul gasit de ministrul Carmen Dan in locuinta sa e un dispozitiv ieftin, care poate fi achizitionat de pe site-urile de specialitate. 

“Din primele noastre verificari, este un dispozitiv care ar putea proveni dintr-o zona privata. Cel mai probabil vorbim despre un dispozitiv de inregistrare audio ieftin, care costa 2-300 de lei si care poate fi achizitionat de oricine de pe orice site specializat”, a afirmat Marincea la Romania TV, precizand ca ”nici serviciile de informatii interne si nici cele externe nu folosesc astfel de dispozitive ieftine”, a spus purtatorul de cuvant al SRI Ovidiu Marincea, care a anuntat ca SRI va oferi tot sprijinul in ancheta asupra acestui caz, potrivit Stirileprotv.ro.

“SRI se va implica intru totul in acest caz pana la capat si vorm acorda intregul nostru sprijin ministrului de Interne, iar acest lucru i l-am transmis deja”, a relatat Marincea, punctand ca directorul SRI a luat deja legatura cu Carmen Dan si va pune la dispozitie tot ce este nevoie pentru aceasta ancheta si pentru identificarea autorilor in cel mai scurt timp.

Dispozitivul de inregistrare a fost gasit in locuinta ministrului de Interne, care precizeaza ca este vorba despre un microfon ascuns intr-o priza. Aparatul a fost ridicat de politisti si urmeaza sa fie expertizat.

Anchetatorii au deschis un dosar penal in acest caz, pentru violare de domiciliu si violarea vietii private.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.