Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, miercuri seara, ca a gasit in locuinta sa un dispozitiv care pare a fi unul de inregistrare audio, precizand ca a sesizat Politia care a deschis un dosar penal.

"Am gasit in locuinta mea un dispozitiv care dupa prima verificare pare un dispozitiv de inregistrare audio (...) intr-una dintre camerele din apartamentul in care locuiesc. Fac precizarea ca nu locuiesc intr-o locuinta a RAAPPS-ului si in momentul in care am descoperit acest dispozitiv am procedat, asa cum era normal si firesc, am sesizat organul competent, Politia Romana, care a facut demersurile necesare. Inteleg ca s-a inregistrat un dosar penal", a spus Carmen Dan la Romania TV.

Aceasta a precizat ca este vorba despre o locuinta inchiriata, iar dispozitivul a fost gasit "mascat" in interiorul unei prize.

"As prefera sa nu dau foarte multe amanunte, pentru ca sunt informatii care fac parte din ancheta penala. Am avut surpriza sa constat ca intr-o priza de telefon, e oarecum suspect pana si locul unde era amplasat dispozitivul, am gasit acest dispozitiv. Era mascat in interiorul acelei prize, nu era un dispozitiv la vedere. (...) Era un dispozitiv care era conectat la o sursa de alimentare si inteleg ca avea si o baterie care probabil alimenta dispozitivul cand s-ar fi intrerupt sursa de energie", a mai spus ministrul, potrivit Agerpres.

Carmen Dan a aratat ca nu beneficiaza de serviciile SPP, punctand ca va face o plangere pentru violare de domiciliu si violarea vietii private.

Carmen Dan: Ceea ce mi se intampla este anormal

"Eu nu beneficiez de SPP, nu mi s-a parut deloc important sa am o protectie specializata, nu am folosit niciodata dispozitivele pe care le-as avea la indemana pentru a-mi exercita functia de ministru, nu am pe nimeni in fata casei, nu opresc lumea la intersectie, stau la stop ca fiecare cetatean aflat in trafic. Mi se pare destul de grav ce se intampla. Imi doresc tare mult sa se lamureasca de ce in casa unui demnitar este posibil sa existe un astfel de dispozitiv. De aici incolo sunt la dispozitia organelor de cercetare. (...) Urmeaza sa fac o sesizare pentru violare domiciliu si violarea vietii private", a adaugat aceasta.

Ministrul a explicat ca, fiind membru al CSAT, are acces la informatii clasificate si i s-a parut firesc si legal sa anunte organele competente.

Citeste si:
Noul dispozitiv ce poate aduce plus valoare în stilul de viață
Noul dispozitiv ce poate...

"Mi s-a parut normal si firesc si legal sa procedez in consecinta, sa sesizez organele competente, pentru ca nu este un lucru pe care sa-l tratez cu discretie, tocmai prin prisma functiei pe care o detin, tocmai prim prisma faptului ca sunt membru in CSAT si am acces la informatii clasificate cu nivel inalt de clasificare si pentru ca, pana la urma, sunt ministru de Interne. Ce mi se pare cu totul si cu totul anormal este ca am gasit acest dispozitiv in spatiul meu privat. (...) Era un dispozitiv care era conectat la o sursa de alimentare si inteleg ca avea si o baterie care probabil alimenta dispozitivul cand s-ar fi intrerupt sursa de energie", a mai spus Carmen Dan.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.