Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, dupa inceperea urmaririi penale impotriva sa, ca respinge orice acuzatie a DNA, ca nu a constituit niciodata vreun grup infractional si ca isi mentine in continuare declaratiile potrivit carora nu are nicio legatura cu Tel Drum.

"Astazi am fost la DNA sa imi iau in primire al treilea dosar (...) Am citit cu atentie comunicatul DNA, i-am ascultat pe procurori cu atentie. Trebuie sa recunosc ca este o poveste lunga. Resping categoric orice acuzatie. Mentin ceea ce spun de ani de zile, ca nu am legaturi cu aceasta societate comerciala. In rest, o sa vedem pe ce se bazeaza acele acuzatii", a declarat Dragnea.

El a mai spus ca nu a constituit niciodata niciun grup infractional organizat si ca asteapta sa vada probele.

DNA a anuntat, luni, ca a inceput urmarirea penala a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete si abuz in serviciu cu obtinere de foloase, intr-un dosar in care sunt urmarite penal alte opt persoane, intre care reprezentanti ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a initiat un grup infractional organizat care actioneaza si in prezent si din care au facut si fac parte functionari ai institutiilor din administratia publica si persoane din mediul de afaceri. Grupul initiat in anul 2001 are ca principal scop obtinerea frauduloasa a unor sume importante din contractele finantate din fonduri publice, prin comiterea unor infractiuni de abuz in serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscala, spalarea banilor si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, pentru favorizarea dirmei Tel Drum.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.