Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, in urma unei intalniri pe care a avut-o cu acesta si cu membri din Executiv, luni seara, la sediul partidului din Baneasa, Dragnea amenintand ca ii retrage sprijinul politic fiind nemultumit de intarzierile in aplicarea unor masuri din programul de guvernare, au declarat pentru News.ro surse oficiale.

Astfel, in cadrul discutiilor care au avut loc la sediul PSD, luni seara, Liviu Dragnea i-ar fi reprosat lui Sorin Grindeanu intarzierile aplicarii unor masuri din programul de guvernare, printre care neimplementarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii si i-ar fi cerut demisia spunandu-i ca ii va retrage spijinul politic, au precizat sursele citate, pentru News.ro.

De altfel, presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, duminica seara, ca nu este exclusa o schimbare a Guvernului in ansamblul sau, in cazul in care partidul va ajunge la concluzia ca acest lucru este necesar, Dragnea precizand ca nu este o varianta pe care sa o doreasca.

Intrebat daca este posibila schimbarea Guvernului, Liviu Dragnea a raspuns: ”Inca nu stiu. Eu nu vreau sa ajungem la aceasta solutie (...) Daca o sa ajugem la concluzia ca n-avem alta varianta, o sa propunem si pe asta, dar eu nu vreau sa ajungem acolo.”

La o intrebare privind reactia partidului in cazul in care Sorin Grindeanu va refuza sa demisioneze, in pofida unei eventuale decizii a PSD, Dragnea a raspuns: ”Nici n-am vazut unde e soba, unde e drobul de sare si vorbim de drobul de sare de cateva zile (...) Nu cred ca Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile. Nu cred ca se va ajunge acolo dar, repet, nu stiu daca se va propune lucrul asta”.

Liviu Dragnea a mai spus, duminica, la Romania TV, ca a fost incheiata evaluarea ministrilor in interiorul PSD, urmand ca pachetul de propuneri pentru remedierea intarzierilor in aplicarea programului de guvernare sa fie finalizat in cursul zilei de luni.

Anterior, premierul Sorin Grindeanu afirma, intr-o postare pe Facebook, ca Romania are astazi in fata mai multe oportunitati, care o pot indrepta decisiv pe drumul progresului si prosperitatii, dar ca pentru asta este nevoie de stabilitate si predictibilitate. El amintea ca votul din decembrie 2016 a aratat ca si romanii vor acelasi lucru "un guvern cu larga sustinere parlamentara si stabil", iar increderea acordata de romani "nu poate fi inselata cu noi schimbari, noi crize politice, eventual alte alegeri - intr-un cuvant instabilitate".

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.