Copresedintele ALDE Daniel Constantin a calificat ca ”rusinos” faptul ca celalalt copresedinte, Calin Popescu-Tariceanu, vorbeste de santajarea sa la intocmirea listelor pentru alegerile parlamentare, in conditiile in care acesta ar fi insistat pentru desemnarea unor persoane cu probleme penale.

Constantin a mai anuntat ca va ataca in instanta convocarea Congresului extraordinar al partidului pentru 21 aprilie.

Este rusinos ca domnul Tariceanu sa vorbeasca despre santaj atata timp cat el este cel care s-a luptat ca persoane cu probleme penale sa isi gaseasca loc pe listele partidului pentru alegerile parlamentare. Din pacate, domnul Tariceanu a pus pe masa ALDE si pe masa Guvernului interesele sale si ale unui grup restrans de influenta”, a afirmat Daniel Constantin, intr-un comunicat de presa.

Totodata, Constantin a anuntat ca deciziile Delegatiei Permanente care s-a desfasurat duminica vor fi atacate in instanta intrucat au fost adoptate nestatutar.

Sedinta convocata astazi a fost nestatutara, iar convocarea Congresului in cadrul acesteia este o decizie abuziva. La fel cum sunt toate deciziile adoptate astazi. Ceea ce clameaza domnul Tariceanu, privind decizia de convocare a Congresului cu 50%+1 din numarul delegatiilor judetene nu este statutar si va fi atacat in instanta”, mai precizeaza sursa citata.

Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, duminica, la finalul sedintei Delegatiei Permanente, ca la alegerile legislative a fost ”pur si simplu santajat” de Daniel Constantin in legatura cu anumiti membrii ai partidului care urmau sa candideze, dar cu care nu era de acord ”in privinta nu a participarii lor, ci pozitiile respective”, precizand ca a facut o ”concesie” pentru ca altfel partidul risca sa intre in impas si sa nu poata depune listele.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.