Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, duminica, la finalul sedintei Delegatiei Permanente, ca la alegerile legislative a fost ”pur si simplu santajat” de Daniel Constantin in legatura cu anumiti membrii ai partidului care urmau sa candideze.

Am si eu o serie de nemultumiri legate de functionarea ALDE, hai sa spunem nu numai in ultima perioada, ci de o buna bucata de vreme. Relatia care a functionat o buna perioada colegial a inregistrat o prima sincopa in momentul in care au fost alegerile parlamentare. Am fost pur si simplu santajat de domnul Daniel Constantin in legatura cu anumiti colegi care urmau sa candideze pe listele de la parlamentare cu care nu eram de acord in privinta nu a participarii lor, ci pozitiile respective. Discutia a fost una foarte transanta si i-am spus ca daca eu nu accept, atunci ajungem intr-un impas si nu putem sa depunem listele la alegerile parlamentare, deci ALDE sa nu functioneze. Si el mi-a spus ca nu are nicio problema in acest sens. Si atunci, cum de multe ori cineva trebuie sa faca o concesie, am facut eu concesia, dar aceasta a fost costisitoare, pentru ca eu a trebuit sa sacrific unii dintre oamenii care muncisera ca sa putem sa participam la alegeri, pentru ca evident ALDE nu ar fi fost in Parlament", a spus Tariceanu.

El a precizat ca nu poate acepta ”aceasta maniera de colaborare”, afirmand ca in ultima perioada Daniel Constantin a refuzat sa-si dea acordul pe o serie de chestiuni care vizau buna functionare a partidului.

Sigur ca in astfel de conditii era clar ca trebuie sa organizam un Congres pentru a renunta la aceasta formula duala de conducere bicefala, pentru ca deciziile sa se poata lua si sigur sa putem merge inainte. Suntem un partid aflat la guvernare, asteptarile cetatenilor cred ca sunt foarte mari si noi nu putem sa ramanem blocati in decizii interne din motive care pana la urma nu ne privesc decat pe noi. Trebuie sa existe o modalitate eficienta si de luare a deciziilor democratica la care sa participe structurile partidului. Nu pot sa fie blocate deciziile partidului chiar si de un presedinte”, a explicat Tariceanu.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Copresedintele ALDE Daniel Constantin a parasit sala in care se desfasura Delegatia Permanenta a partidului, impreuna cu un grup de membri ai conducerii, acestia sustinand ca sedinta este nestatutara.

Daniel Constantin si-a motivat gestul prin faptul nu au fost convocati toti membrii de drept ai Delegatiei Permanente.

Componenta Delegatiei Permanente care s-a convocat nu este cea statutara. Am agreat miercuri convocarea Delegatiei insa secretariatul dintr-o anumita parte a convocat alti colegi si nu sunt toti cei care trebuie sa fie in Delegatia Permanenta, in conformitate cu Statutul”, a declarat Daniel Constantin.

Acesta a aratat ca Statutul stipuleaza ca din Delegatia Permanenta a ALDE fac parte membrii Delegatiei Permanente a PLR si membrii Consiliului National al PC. ”Am vrut sa le aduc la cunostinta: «Oameni buni, nu s-au convocat toti membrii Delegatiei Permanente»”, a afirmat Constantin adaugand ca nu poate accepta convocarea Congresului de catre un organism constituit nestatutar.

Citeste si:
Orban, discutii cu demisionarii din Pro Romania: "Ei sunt mai de dreap
Orban, discutii cu...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.