Intr-un interviu pentru BBC, Calin Popescu Tariceanu a respins perceptia ca protestele din Romania sunt de fapt un conflict intre oficiali corupti si o societate care lupta impotriva coruptiei.

Liderul ALDE a declarat insa ca justitia din Romania nu este independenta si a vorbit despre abuzurile procurorilor DNA.

Tariceanu a recunoscut ca actiunile Guvernului si modul in care au fost comunicate au fost „stangace”, a dar insistat ca au fost bine intentionate.

„Regret sa spun asta, dar sistemul judiciar din Romania nu este independent, iar aceasta este clar problema care trebuie sa fie abordata in viitor”, a spus presedintele Senatului, conform Digi24.

Calin Popescu Tariceanu a zugravit apoi o imagine a procurorilor, mai ales a celor de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), care dau buzna, in echipa cu serviciile secrete. Procurorii merg mana in mana cu judecatorii, a acuzat el, si incalca libertatile civice ale cetatenilor romani intr-un mod cum nu a mai fost vazut de pe vremea comunistilor.

„DNA si servciile de informatii sunt percepute acum ca institutii care nu respecta cadrul legal, care sunt corupte ele insele si folosite ca parghii importante in lupta politica din Romania”, a declarat liderul ALDE pentru BBC.

Au fost peste 600.000 de oameni in strada in toata tara in cea de-a sasea zi de proteste. Oamenii raman nemultumiti, desi Guvernul a abrogat Ordonanta 13, si cer demisia Cabinetului Grindeanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.