Protestele fata de OUG privind codurile penale continua duminica, fiind anuntat "cel mai mare protest" la care, inca de la ora 14.00, sunt asteptati in Piata Victoriei din Capitala oameni din toata tara. Manifestantii vor fi in piata in timp ce la Palatul Victoria este programata sa se desfasoare sedinta de Guvern in care se va decide abrogarea actului normativ, ceea ce se pare insa ca nu va duce si la intreruperea demonstratiilor incepute in urma cu cinci zile.

UPDATE 22:23 Numarul romanilor care au iesit in strada in cea de-a sasea zi de proteste a ajuns la 600.000.

UPDATE 22:05
Romanii din toate orasele au intonat imnul la ora 22.00.

UPDATE 21:40 Jumatate de milion de oameni au iesit in strada in a sasea zi de proteste. In Capitala s-au adunat 300.000 de oameni.

UPDATE 21:02 Numarul protestatarilor a crescut la 250.000. In total in tara sunt peste 400.000 de oameni.

Manifestantii au aprins la ora 21.00 telefoane si lanterne.

UPDATE 20:22 In seara in care s-a anuntat cel mai mare protest numarul persoanelor din Capitala a ajuns la 150.000. La acest moment conducatorii de tren au anuntat ca metrourile nu vor mai opri la statia Piata Victoriei din pricina aglomeratiei.

UPDATE 20:19
In Piata Victoriei protesteaza 130.000 de oameni.

UPDATE 19:39
Numarul manifestantilor din Bucuresti a crescut la 70.000.

UPDATE 19:26 Numarul oamenilor creste de la un moment la altul, la aceasta ora in Piata Victoriei fiind 40.000 de oameni.

Citeste si: Incident urmat de retineri in Piata Victoriei

UPDATE 18:00
In Piata Victoriei sunt 10.000 de oameni.

UPDATE 15:00
Numarul celor care protesteaza a ajuns la 1500.

UPDATE 14:00 In Piata Victoriei se afla, in acest moment, cateva sute de oameni. Sunt multi parinti cu copii, dar si foarte multi studenti care au venit, azi dimineata, in Capitala si au mers direct in fata Guvernului, pentru a protesta.

Conform anunturilor facute pe pagina de Facebook a evenimentului, duminca, la ora 20.00, atat in tara, cat si in diaspora, in piete va fi intonat imnul de stat, iar o ora mai tarziu "fiecare participant la manifestatiile din toate orasele tarii si din diaspora va ridica spre cer propria lumina aprinsa”.

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

Ca si sambata, cand a fost inregistrata o participare record la demonstratii, in Bucuresti fiind prezenti in Piata Victoriei 170.000 de oameni, in timp ce in tara au iesit in strada 330.000, si duminica sunt asteptati protestatari din toata tara. Unii dintre ei au anuntat ca vor veni la Bucuresti cu masinile. Un grup numeros de studenti din Cluj au plecat de sambata seara cu trenul spre Capitala, fiind asteptati sa soseasca in Gara de Nord dupa ora 7, fiind asteptati cu ceaiuri si cu cafele.

Mai multe institutii, dar si persoane fizice din Bucuresti vin in sprijinul manifestantilor, oferind cazare celor care ajung in Capitala din alte judete ale tarii.

Astfel, la Club Diamond Kids parintii isi pot lasa copiii si in weekend si se ofera cazare pentru parintii veniti cu copii din alte judete. Gradinita Tom Sawyer primeste copiii de peste doi ani, chiar si peste noapte, rugand, insa, parintii sa aduca haine de schimb si gustari, scrie News.ro.

Citeste si:
Profesorii protestează în Piața Victoriei. Principalele...
Profesorii protestează în...

Mai ofera cazare pentru cei veniti din alte orase: Bucur’s Shelter Hostel, Hostel Little Bucharest, Hostel Pura Vida Sky Bar & Hostel Bucharest si Visini Hub, dar si zeci de bucuresteni.

Pe Facebook a fost creat un grup pentru persoanele din alte judete ale tarii care participa la protestele anuntate in aceste zile in Capitala. Pe pagina grupului "Cazare gratuita si solidaritate pentru protestatari din afara Bucurestiului” pot fi gasite anunturi cu privire la ofertele de cazare sau chiar si transport. ”Gazduim, in limita a 4 locuri, pe oricine este din provincie si intentioneaza sa participe la protestele din zilele acestea, insa nu are unde sta”, ”Casa mea, apartament 3 camere, e si a voastra (pentru provincie)” si ”Ofer cazare pentru trei persoane, in Bucuresti, pe perioada nedeterminata, mai exact pana ii dam jos”, sunt o parte dintre anunturi.

Citeste si:
Bucureștiul dansează: Noaptea Dansului, cel mai mare eveniment de...
Bucureștiul dansează: Noaptea...

In ceea ce priveste alimentele si bauturile calde, la Jerry’s Pizza, restaurantul de pe bulevardul Magheru, cu parola "alta intrebare” este oferita o felie de pizza, in limita stocului disponibil. Re:Modelieri, din zona Pietei Victoriei, ofera ceai cald manifestantilor dupa ora 18.00, iar Share Cafe imparte toata ziua, sambata si duminica, ceai cald protestatarilor din fata Guvernului. La Atelieri Pinion, cine vine cu o poza cu el de la protest, primeste o cafea din partea casei, iar la Green Hours se ofera ceai gratuit pentru manifestanti. La Pain Plaisir, de pe strada Barbu Delavrancea, manifestantii primesc o portie de biscuiti gratis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.