Prefectura Capitalei spune ca sunt cozi la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor pentru ca institutia are un deficit de personal de 22%, iar dintre cei 88 de angajati, doar 66 sunt prezenti, restul fiind in concedii.

Oficialii institutiei sustin ca daca vor fi ocupate cele 16 posturi vacante si va fi suplimentat numarul de angajati, situatia s-ar normaliza, pentru ca s-ar putea lucra in doua ture zilnic, pana la ora 19.30.

In prezent, angajatii sunt repartizati pentru activitatile de lucru cu publicul la ghisee si pentru examinarea candidatilor la proba practica pentru obtinerea permisului auto. "Precizam ca pentru a veni in sprijinul cetatenilor, angajatii Serviciului au efectuat ore suplimentare, inclusiv in weekend, si si-au amanat efectuarea concediilor de odihna”, a aratat sursa citata, potrivit News.ro.

O alta cauza pentru care se formeaza cozi la Serviciul Permise de Conducere este, potrivit Prefecturii Capitalei, inceperea cu intarziere a programului pentru innoirea parcului auto “Rabla”, respectiv in luna iunie, fata de anii anteriori cand a debutat in primavara, „ceea ce a condensat intr-o perioada mai scurta de timp un numar mult mai mare de solicitari, pe toate palierele de evidenta a vehiculelor”.

Un alt "vinovat" - cresterea dealerilor de masini

Oficialii Prefecturii sustin si ca, fata de aceeasi perioada a anului trecut, activitatea societatilor de leasing si a dealerilor de vehicule atat noi, cat si second-hand, a cunoscut o crestere, in medie, de 15%, in conditiile in care 80% dintre acesti agenti economici sunt concentrati in Bucuresti, iar 75% dintre vehiculele inmatriculate la cererea acestora sunt pentru utilizatori din afara Bucurestiului.

"Desi prin OUG 41/2016 s-au diversificat modalitatile de plata pentru obtinerea documentelor eliberate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti (online prin internet banking, virament bancar, mandat postal, plata la Trezorerie, plata direct la ghisee), se constata ca cetatenii prefera, in continuare, plata in numerar la ghiseu, ceea ce duce la cresterea timpilor de lucru”, mai arata Prefectura Capitalei.

Oficialii Prefecturii Capitalei spun ca o masura luata pentru reducerea timpului de asteptare la ghiseele Serviciului Permise de Conducere este ocuparea celor 16 posturi vacante, concursurile fiind incepute in luna noiembrie.

"Se estimeaza ca ocuparea celor 16 posturi vacante si suplimentarea cu alte functii va permite organizarea a doua ture, zilnic, intre 8.00 - 19.30, ceea ce ar presupune normalizarea situatiei. Mentionam ca in perioada aprilie - noiembrie 2016, un numar mai redus de personal a implementat un numar mai mare de lucrari fata de aceeasi perioada a anului trecut”, arata sursa citata.

Solutii pentru reducerea cozilor: un sistem de eliberare a bonurilor de ordine si programarea online

De asemenea, o alta masura a fost punerea in functiune a unui sistem de eliberare a bonurilor de ordine la inmatriculari, aflat la parterul cladirii, acesta urmand sa fie extins, in luna decembrie, si la etaj, pentru activitatea pe linie de permise de conducere.
Citeste si:
Esti HR și vrei să recrutezi mai ușor talente? Află gratuit care...
Esti HR și vrei să recrutezi...

Oficialii Prefecturii Capitalei mai spun ca pentru a reduce timpul de asteptare la ghiseele Serviciului Permise de Conducere au fost initiate demersuri de implementare a unui sistem de programare online pentru depunerea documentelor. De asemenea, din luna septembrie a fost operationalizat un portal de inmatriculare a vehiculelor noi, disponibil pentru societatile de leasing si dealeri auto.

Citeste si: Sute de oameni stau la coada la Directia Permise. Ministrul de Interne cheama prefectii din Bucuresti si Ilfov la discutii


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.