Senatorul PSD Ilie Sarbu a declarat, duminica, despre plecarea sa la Curtea de Conturi, ca a amanat acest moment deoarece Victor Ponta avea nevoie de ajutorul sau in Senat, insa acum lucrurile sunt pe "fagasul normal", iar Mihai Fifor va putea sa-i preia atributiile.

"E greu de spus de ce renunt la politica dupa 23 de ani. Intotdeauna in politica se succed generatiile si am apreciat ca este un moment in care pot sa fac mai mult in alta parte. (...) La un moment dat, toti trebuie sa ne retragem, stiti cum e viata", a spus Sarbu.

Acesta a precizat ca motivele plecarii sale nu sunt legate de vreo suparare sau vreo neintelegere cu Liviu Dragnea, asa cum s-a speculat in presa.

"M-am gandit la acest domeniu nu de acum, din februarie se discuta, dar tot am ramas, avand Victor (Ponta - n.r) nevoie, am reusit sa tin grupul compact. (...) Acum lucrurile sunt pe fagasul lor normal, la Senat nu cred ca se poate intampla nimic, grupul e cladit foarte bine si stabil. Altfel nu plecam"
, a adaugat Sarbu.

In privinta lui Mihai Fifor, Sarbu a spus ca noul lider de grup va putea sa-i preia atributiile, chiar daca la inceput va fi mai greu, din cauza lipsei de experienta. "Poate la inceput nu va fi la fel, cum am reusit eu sa tin grupul in mana, dar e tanar, are energie, e destept, nu vad de ce n-ar putea sa faca lucrul asta, mai ales ca in trei ani de zile a invatat destule lucruri de la mine. Numai daca erati in sala sa auziti cum ma laudau cei care vorbeau despre activitatea mea si despre mine, numai din aia are ceva de invatat", a spus, zambind, Sarbu.

Senatorul a precizat ca a dorit sa lucreze la Curtea de Conturi pe domenii ce vizeaza agricultura si fondurile europene, avand in vedere ca stie situatia de pe vremea cand era ministru si a inchis capitolele de negociere cu Uniunea Europeana pe aceste teme, scrie MEDIAFAX.

Mihai Fifor, senator de Dolj, la primul mandat, este presedinte al Comisiei pentru transporturi din Senat. El conduce PSD Craiova din 2010. Fifor a fost propus in aceasta vara pentru postul de ministru al Transporturilor, in locul lui Ioan Rus, insa nominalizarea sa a fost respinsa de presedintele Klaus Iohannis, in iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.