Cererea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul lui Dan Sova nu a trecut de Senat.

[UPDATE]

Senatorul PSD Dan Sova a declarat, miercuri, dupa respingerea de catre parlamentari a cererii DNA privind arestarea sa preventiva, ca "au inteles colegii faptul ca un proces se desfasoara in instanta si asteapta sa se apere in fata judecatorilor".

"Cred ca au inteles colegii parlamentari, un proces se defasoara in instanta. Astept sa trimita cineva dosarul in instanta, pentru a putea sa ma apar acolo in fata judecatorilor", a spus Sova, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca in PSD s-a luat decizia ca toate cererile justitiei sa fie avizate favorabil, Dan Sova nu a dorit sa raspunda.

Intrebat despre gestul colegei sale de partid, Florentina Jipa, care i-a dat cu mir pe frunte, in plen, Sova a spus ca a fost un gest prietenesc, foarte frumos. "Sper sa fie de buna vestire", a mai adaugat el.


[UPDATE]

Rezultatul oficial al votului senatorilor in cazul cererii DNA vizandu-l pe Dan Sova a fost anuntat in plen, Senatul neincuviintand arestarea preventiva a acestuia, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii.

Potrivit anuntului oficial facut in plen in urma numaratorii voturilor, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii senatorilor, Senatul nu incuviinteaza arestarea preventiva a lui Dan Sova.

Numarul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari. Din cele 151 de vorturi exprimate in cazul solicitarii vizandu-l pe Dan Sova, au fost inregistrate 79 de optiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate. Votul a fost secret, cu bile.

Senatorul Dan Sova a cerut, in discursul pe care l-a rostit in plen la dezbaterea cererii de incuviintare a retinerii si arestarii sale preventive, respingerea solicitarii DNA, spunandu-le senatorilor ca ii roaga sa-i dea posibilitatea de a se apara ca "om liber".

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

"Nu o sa ma plang in fata dumneavoastra de o realitate foarte clara, anume ca de cand a inceput acest dosar alerg sa-mi demonstrez nevinovatia, ceea ce nu este firesc si stiti cu totii foarte bine, trebuie cineva sa-ti demonstreze vinovatia. Alerg sa-mi demonstrez nevinovatia. Ma supun si acestui lucru nefiresc", a spus Sova.

"Dar, va rog, si o spun cu demnitate, sa-mi dati posibilitatea, prin votul dumneavoastra de astazi, respingand cererea Directiei Nationale Anticoruptie, sa ma pot apara ca om liber. Si va garanteaz ca peste cativa ani, peste doi-trei ani, cand vom avea solutia definitiva in acest dosar, veti constata ca nu ati gresit", a adaugat el.


Cererea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul lui Dan Sova nu trece de Senat, fiind intrunite 79 de voturi "pentru", 67 "impotriva", 5 abtineri, pentru aprobare trebuind 85 de voturi favorabile, potrivit unor surse parlamentare.
Citeste si:
ICCJ: Dosarul lui Dan Sova se va rejudeca de la zero, in urma...
ICCJ: Dosarul lui Dan Sova se...

Potrivit surselor citate, la votul asupra cererii DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul lui Dan Sova au fost inregistrate 79 de voturi "pentru", 67 "impotriva", 5 abtineri, scrie MEDIAFAX.

Alti 17 senatori nu au fost prezenti la vot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.