Presedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, mai multi ministri si parlamentari participa, sambata dimineata, la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii Principatelor de la Iasi, la care asista cateva mii de persoane,.

Klaus Iohannis a ajuns in Piata Unirii din Iasi in jurul orei 10.00, fiind intampinat cu onoruri militare. Apoi, seful statului, care poarta o cocarda tricolora in piept, a salutat garda de onoare, dupa care a urcat pe scena amplasata in Piata Unirii.

La manifestari participa si premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea si mai multi ministrii, intre care Liviu Pop, Eugen Teodorovici, Mihai Campeanu. Victor Ponta si delegatia PSD au venit pe jos in Piata Unirii pe pietonalul Stefan cel Mare, de la sediul PSD, iar la un moment dat un iesean le-a strigat "Hotilor, la puscarie!".

De asemenea, sunt prezenti primarul Gheorghe Nichita, presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, mai multi reprezentanti ai autoritatilor locale, dar si parlamentari si lideri politici, scrie MEDIAFAX.

Pe scena amplasata in Piata Unirii, Iohannis se afla in apropierea lui Ponta, iar intre cei doi se afla primarul Gheorghe Nichita. Langa seful statului se afla seful CJ, Cristian Adomnitei, care are pe brat o banderola alba cu verde cu un mesaj de sustinere a constructiei autostrazii Ungheni-Iasi-Targu Mures.

La evenimente, asista cateva mii de persoane, unele dintre acestea avand pancarte pe care scrie "Vrem Unirea".

Manifestarile din Piata Unirii au inceput, la ora 9.00, cu un concert de muzica populara sustinut de Aurel Tamas, Margareta Clipa, Nicolae Glib si Daniela Condurache, dupa care mai multi actori au urcat pe scena pentru a interpreta o sceneta istorica. De asemenea, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan va oficia o slujba religioasa, apoi vor avea loc discursuri ale oficialitatilor, precum si o parada militara si hora Unirii.

Pentru participantii la eveniment autoritatile locale au pregatit 5.000 de portii de fasole si carnati si vin fiert, care vor fi impartite imediat dupa terminarea manifestarilor.

Pentru sambata seara este programata retragerea cu torte a militarilor din Garnizoana Iasi, pe traseul Piata Unirii-Piata Culturii.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Pentru acest eveniment au fost mobilizati peste 200 de jandarmi si politisti care se vor afla in zona centrala a orasului pe toata durata manifestarilor.

Vineri dimineata, statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza aflata in Piata Unirii a fost spalata de angajati din subordinea primariei iesene, care au folosit o macara, operatiunea desfasurandu-se in fiecare an, cu o zi inaintea manifestarilor oficiale. Totodata, strazile din zona centrala a orasului au fost maturate, iar spatiile verzi au fost curatate, in timp ce scena din Piata Unirii a fost montata inca de joi seara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.