Liderul PNL, Klaus Iohannis, a cerut, joi, presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului si "sefului acestora", Victor Ponta, ca vineri sa fie convocat Parlamentul pentru a discuta si "pica" legea amnistiei si gratierii si pentru a incuviinta cererile de arestare a unor parlamentari.

"Solicit presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului si sefului lor, domnul Ponta, sa fie de acord sa se convoace de urgenta Parlamentul pentru maine (vineri -n.r.) si sa se dezbata legea amnistiei si gratierii si sa fie picata", a declarat Iohannis intr-o conferinta de presa, scrie MEDIAFAX.

El a mai spus ca tot vineri Parlamentul ar trebui sa ia in discutie toate cererile de incuviintare pentru urmarire penala si arestare preventiva si sa fie incuviintate "indiferent de culoarea politica a celor vizati".

"E ultimul moment in care, domnule Ponta, trebuie sa demonstrati ca ceea ce reclamati ca vreti, stat de drept, si credeti. Haideti sa facem tot ce putem pentru a convoca Parlamentul", a mai spus Iohannis.

Iohannis a fost intrebat care este, totusi, sansa ca parlamentarii sa se mobilizeze pe ultima suta de metri. "Pai, este singura sansa pentru domnul Ponta sa demonstreze ca el crede in statul de drept, singura sansa. Daca nu o face, deci daca nu se convoaca Parlamentul - pentru aceasta lege, sigur, Camera - pentru maine ce sa mai credem? Vorbe, vorbe, vorbe", a mai spus Iohannis.

"Daca se doreste, se poate. Daca nu se doreste, intotdeauna se gasesc explicatii si texte de ce nu se poate chiar acuma", a mai comentat liderul PNL posibilitatea unor impedimente procedurale.

El a mentionat ca solicitarea sa este ultima dintr-un sir de astfel de cereri formulate constant de PNL. "Acum este chiar ceasul al doisprezecelea. (...) Procedurile parlamentare din partea noastra sunt pornite. La ora 16.00 se intruneste Biroul Camerei si parlamentarii ACL solicita ferm convocare pentru maine (vineri - n.r.). Pentru Senat inca nu este organizata o intrunire a Biroului, dar dupa acest apel poate domnul Ponta il roaga pe subalternul domniei sale, pe domnul Tariceanu, sa faca un pas in acest sens", a mai spus Iohannis.

De asemenea, el a mentionat ca a avut o discutie telefonica si cu deputatul PNL Mircea Rosca, caruia i-a spus sa se astepte la incuviintarea solicitarii procurorilor in cazul sau. "Procedura legala o sprijin inclusiv pentru domnul Rosca, maine, daca se intruneste Camera, poate sa dea vot pentru incuviintare. Nu este absolut niciun fel de retinere pentru aceasta procedura din partea mea, si nici din partea domnului Rosca, a inteles bine despre ce este vorba", a mai spus liderul PNL.

Citeste si: Cum s-a desfasurat cea de-a doua dezbatere Ponta-Iohannis. Schimburi de replici APRINSE intre candidati

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.