Candidatul ACL la Presedintie, Klaus Iohannis, si premierul Victor Ponta, candidat din partea PSD-UNPR-PC, au participat, marti seara, de la ora 20.00, la dezbaterea televizata organizata de Realitatea TV inainte de turul 2 al alegerilor prezidentiale.

Ponta l-a intrebat pe Klaus Iohannis cate sectii au fost in Germania, iar acesta l-a acuzat pe seful Guvernului, fara a raspunde, ca a organizat execrabil alegeerile din diaspora, invocand relatarile unui prieten care a mers la vot potrivit MEDIAFAX.

Ponta a venit la Realitatea TV impreuna cu Daciana Sarbu si Gabriela Firea. Ulterior in platou a ajuns si Klaus Iohannis, cu reprezentanti ai staff-ului sau. Cei doi au dat mana in platou, inainte de inceperea emisiunii si au purtat un scurt dialog, razand. Primul subiect abordat a fost legat de votul din diaspora de la primul tur.

Premierul a declarat, raspunzand unei intrebari, ca toti romanii din diaspora vor putea vota la turul 2, ulterior acuzand o confiscare a temei votului in diaspora de catre Klaus Iohannis si ACL in saptamana de dupa 2 noiembrie. Ponta l-a intrebat pe Iohannis daca stie cate sectii au fost in Germania. Liderul ACL nu a raspuns, insa a relatat ca un prieten din Germania l-a intrebat, telefonic, din Munchen, ce are de facut pentru a vota si i-a povestit ca votarea merge greu.

Iohannis l-a acuzat pe Ponta ca a organizat "execrabil" primul tur al prezidentialelor in diapora. "Au fost bruscati cetatenii de politiile altor state pentru ca si-au cerut dreptul la vot Dumneavoastra ar fi trebuit sa demisionati, domnule Ponta, nu domnul Corlatean!", i-a spus Iohannis lui Ponta.

Iohannis: Fiecare cetatean are dreptul la vot! Ponta: E o lozinca

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, i-a spus lui Ponta ca fiecare cetatean are dreptul la vot, Ponta replicand, imediat, ca aceasta reprezinta "o lozinca".

"Domnule Ponta, noi traim intr-o tara democrata. Fiecare cetatean are dreptul la vot", i-a spus Iohannis lui Ponta. "E o lozinca", i-a replicat Ponta, imediat, dupa care l-a intrebat pe Iohannis cum ar face el ca votul din diaspora sa fie organizat bine.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Iohannis a continuat cu o serie de atacuri la adresa lui Victor Ponta, fara ca acesta sa il intrerupa. "Dumneavoastra ati suprimat dreptul la vot al acestor cetateni din diapora. Acelasi lucru mi s-a comunicat din Paris, din Londra. Am teancuri de e-mailuri si scrisori primite de la cetateni absolut revoltati ca nu au putut sa voteze in 2 noiembrie", a continuat Iohannis.

El i-a reprosat lui Ponta faptul ca trebuia sa prevada ca vor fi multi alegatori in diaspora. "Aceste lucruri trebuia sa le prevedeti fiindca s-au intamplat si in alti ani si a fost clar ca vom avea o prezenta destul de mare la vot. Dumneavoastra ati ignorat cu rea credinta toate informarile care au fost facute si ati organizat in asa fel incat mii de oameni au ramas afara seara, au fost bruscati cetatenii romani care au vrut sa intre in sectiile de votare de politiile altor state fiindca si-au cerut dreptul la vot", a adaugat candidatul ACL la Presedintie.

Ponta: Unde e cea mai numeroasa comunitate de romani in UE? Iohannis: Ne spuneti dumneavoastra

Victor Ponta l-a intrebat pe Klaus Iohannis, daca stie unde este cea mai numeroasa comunitate de romani din Europa, liderul ACL raspunzand: "Sunt sigur ca ne spuneti dvs.", la care premierul a replicat, razand: "Credeam ca stiti: Italia".
Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Premierul l-a intrebat de Klaus Iohannis, in contextul discutiei despre votul in diaspora, daca stie unde este cea mai numeroasa comunitate de romani din Europa. Liderul ACL a raspuns: "Sunt sigur ca spuneti dumneavoastra", iar presedintele PSD a ras si a raspuns: "Credeam ca stiti dumneavoastra. Italia".

Iohannis i-a reprosat lui Ponta ca a gasit foarte mult timp pentru plimbari in Europa, intrebandu-l pe banii cui s-a dus in Italia: "Ati gasit foarte mult timp pentru plimbari in Europa. Pe banii cui v-ati dus acolo, in diaspora, in campanie electorala? Ma refer la vizita in Italia". Victor Ponta a raspuns ca vizita in Italia a fost platita din banii PSD, nu ai contribuabililor.

Imediat, Iohannis i-a replicat lui Ponta ca s-a dus "degeaba" si in Italia, si in Spania, spunand: " V-ati dus degeaba, pentru ca tot prost ati organizat alegerile in diaspora. (...) Pe omul care a plecat din tara de rau ce i-a fost aici nu l-ati convins!" Iohannis a completat apoi ca o persoana cu care a vorbit l-a informat telefonic ca a facut sute de kilometri cu masina ca sa poata vota si ca, ajuns la pranz la sectia de vot, pana seara nu a reusit sa intre. Iohannis a adaugat ca oamenii si-au sacrificat ziua libera ca sa mearga la vot si nu au fost lasati sa voteze.

Citeste si:
Dezbatere intensă pe Internet după reacția polițistului Marian...
Dezbatere intensă pe Internet...

"Nu ati organizat bine alegerile. Mii de romani nu au putut vota si sunt foarte foarte suparati, pe buna dreptate. Faptele va contrazic. Ei cu faptele, dumneavoastra cu vorbele", a spus liderul ACL. Ponta a replicat ca "pe jumatate" ii da dreptate lui Iohannis, in conditiile in care in diaspora sunt 3,5 milioane de romani, dintre care au votat 160.000, ceea ce inseamna, in opinia sa, ca pe restul nu i-a convins niciun candidat.

Iohannis, lui Ponta: M-ati facut vanzator de copii si traficant de organe. Ponta: Eu? Niciodata!

Liderul ACL Klaus Iohannis i-a solicitat premierului Ponta sa isi ceara scuze, in numele echipei sale, ca l-a facut vanzator de copii si traficant de organe, Ponta raspuzand ca el nu a vorbit niciodata de Iohannis in campanie.

Ponta a venit in studio cu gazeta de campanie a ACL, pe care a aratat-o camerelor de luat vederi si de unde a citit doua titluri care faceau referire la el si la sotia sa. "Eu va intreb doar, fiind sotia mea aici in studio, daca puteti sa-i cereti scuze, ca nu are saraca nicio vina pentru toate aceaste mizerii pe care colegii dumneavoastra le-au scris, ca scrie ACL aici", a spus Ponta.

Citeste si:
Postul de televiziune Realitatea Plus a fost amendat cu 10.000 de lei
Postul de televiziune...

"Imediat dupa ce dumneavoastra va cereti scuze in numele echipei dumneavoastra ca m-ati facut vanzator de copii", i-a replicat Iohannis. Ponta l-a intrerupt pe interlocutorul sau, spunandu-i ca niciodata nu l-a definit in acest fel. "Eu? Niciodata nu v-am facut...", a spus Ponta. "Nu. Echipa dumneavoastra. E aici de fata cine m-a facut vanzator de copii si traficant de organe", a subliniat Iohannis. "Eu niciodata nu v-am facut. Nu am zis niciodata despre dumneavoastra. Eu nu am vorbit de dumneavoastra in campanie", a insistat Ponta.

"Ati facut cea mai mizerabila campanie care s-a vazut vreodata in Romania si daca va insusiti, atunci si eu cu siguranta o sa-mi insusesc cele afirmate si ne cerem scuze reciproc daca suntem domni", a spus, la randul sau, Klaus Iohannis.

El a continuat, cerandu-si scuze, spre deosebire de Ponta, care a evitat sa faca acest gest. "Eu, fata de dumneavoastra si fata de doamna de fata, daca am gresit cu ceva, imi cer scuze in public. Daca in aceasta campanie am lezat pe cineva prin afirmatii pe care le-am facut eu, daca aceste afirmatii au fost false, eu imi cer scueze pentru aceste afirmatii", a afirmat prezidentiabilul ACL. "Va multumesc", a spus Ponta, fara a-si cere si el scuze.

Pe de alta parte, Ponta a venit la emisiune cu o biblie, pe care a aratat-o camerelor de luat vederi. "Domnule Iohannis, am o biblie langa mine. E a tuturor crestinilor. Eu nu am trimis nicio echipa nicaieri", a argumentat Ponta, raspunzand astfel unor acuze facute, anterior, de Iohannis, potrivit carora ar fi trimis o echipa TV care sa-i filmeze parintii la locuinta lor.

Ponta, lui Iohannis: Aveti o atitudine de mosier cu toti romanii

Premierul Victor Ponta i-a adus succesiv, liderului PNL o serie de jigniri, el spunandu-i acestuia ca are o atitudine de mosier cu toti romanii, in conditiile in care subiectul discutiei viza votul electronic si prin corespondenta.

"Ati plecat de la mine din birou foarte cuminte. Vreau un singur: sa ne tratati cu respect”, i-a spus Ponta lui Iohannis, dupa ce afirmase ca romanii nu sunt slugile lui Iohannis si ca atunci cand a fost la el in birou Iohannis era foarte "umil si calm" si ca vrea sa fie la fel, adica "cuminte si calm".

Iohannis i-a spus ca acela care va pierde alegerile va fi si cel care va pleca cu coada intre picioare. "Cu coada intre picioare va pleca cel care pierde alegerile, domnule Ponta", i-a replicat Iohannis. "Tocmai de asta vreau sa va rog sa ne tratati cu respect. Aveti o atitudine de mosier cu toti romanii", a continuat Ponta.

Iohannis a pus insa punct disputei, cu ajutorul moderatorului. "Dumneavostra vorbiti si pe timpul dumneavostra, si pe timpul meu. Ar fi foarte frumos daca am vorbi unul dupa altul. Ar fi asa o chestiune minimala. Domnul Ponta, sunteti si deputat sau numai prim-ministru unde aveti un birou si cu coada intre picioare pentru unii?", a mai spus Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.