Fostul ministru al Comunicatiilor Valerian Vreme a declarat, luni, in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea cererii de incuviintare a inceperii urmaririi sale penale, ca el nu a savarsit "vreo fapta nelegala" si ca imaginea sa a fost deja afectata de "acuze nemeritate".

Vreme a aratat ca functia de ministru este "preponderent politica" si ca, atunci cand a semnat, in calitate de ministru al Comunicatiilor, documentele in legatura cu care este acuzat, acestea aveau avizele necesare din partea departamentelor de profil din minister. "Documentele pe care le-am semnat au avut asistenta juridica de specialitate din partea departamentelor de profil, suportul tehnic de fundamentare si toate avizele necesare. Ma intreb retoric ce s-ar fi intamplat daca aveam toate documentele legale, toate avizele necesare si eu refuzam sa semnez. Nu puteam oare atunci sa savarsesc un abuz in serviciu? Nici nu m-am gandit si nici nu cred ca am savarsit vreo fapta nelegala, pentru ca nu am facut acest lucru de unul singur, ci am avut suportul de legalitate!", a explicat Valerian Vreme, potrivit MEDIAFAX.

Vreme le-a spus deputatilor ca nu le cere "clementa" in sensul juridic al cuvantului, dar sa tina cont de problemele prezentate de el si de "efectul devastator" pe care-l poate suporta oricare dintre parlamentari printr-o "mediatizare excesiva". "Dragi colegi, fac apel la dumneavoastra ca prin hotararea pe care o veti lua sa tineti cont nu numai de problemele prezentate aici, care sunt corecte, ci si de efectul devastator pe care-l suporta oricare dintre noi printr-o mediatizare excesiva!", a adaugat Valerian Vreme.

El a vorbit si despre realizarile din timpul mandatului sau de un an si jumatate de ministru al Comunicatiilor, aratand ca de numele lui sunt legate realizari ca sistemul de plata online a taxelor si impozitelor sau "agenda digitala pentru Romania".

Citeste si:
Raed Arafat: „Ultimele şase luni din viaţa mea au fost un coşmar”
Raed Arafat: „Ultimele şase...

Deputatii voteaza secret cu bile in cazul imunitatii parlamentare a lui Valerian Vreme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.