Dosarul "Frauda la referendum", in care sunt acuzati Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, ramane la ICCJ, dupa ce judecatorii au respins atat cererea ca unii dintre inculpati sa fie judecati de alte instante, cat si solicitarea ca dosarul sa fie retrimis la DNA, pentru refacerea urmaririi penale.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au anuntat, vineri, deciziile in cazul unor cereri facute la termenul din 6 decembrie 2013, in dosarul "Frauda la referendum".

Potrivit MEDIAFAX, instanta s-a pronuntat pe o cerere facuta la termenul anterior de avocatul lui Liviu Dragnea, prin care solicita retrimiterea dosarului la DNA pentru refacerea urmaririi penale, intrucat procurorii nu i-au permis vicepremierului sa studieze integral materialul de urmarire penala, astfel ca nu a putut sa ia la cunostinta toate probele si sa faca cereri in aparare.

Judecatorii si-au motivat pe scurt decizia si au aratat ca nu pot sa analizeze probe si alte chestiuni ce tin de fondul dosarului la acest moment, pentru ca nu se afla in etapa procedurala. Potrivit instantei, chestiuni referitoare la modul de lucru al procurorului nu se rezolva in cadrul unui proces penal, ci prin sesizari ulterioare, la alte organe competente.

In acest context, instanta a respins cererea formulata de avocatul lui Liviu Dragnea.

Judecatorii au respins si cererea formulata la termenul anterior de avocatii mai multor inculpati din dosar, privind disjungerea si declinarea cauzei nou formate la instante inferioare, pe motiv ca acuzatiile aduse lor nu au nicio legatura cu cele ale vicepremierului Liviu Dragnea.

Instanta a aratat in motivarea respingerii acestei cereri ca linia anchetei procurorilor DNA, asa cum reiese din rechizitoriu, a fost legata de faptul ca ar fi existat un scop comun al comiterii faptelor de catre toti inculpatii, aspect care este dovedit prin probele de la dosar, care nu au putut fi analizate in profunzime pana la acest moment procesual.

Instanta suprema a inregistrat in 7 octombrie 2013 dosarul "Frauda la referendum", in care au fost trimisi in judecata Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, si a stabilit primul termen in 18 februarie 2014. Ulterior, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis o cerere a DNA si a preschimbat primul termen in dosarul "Frada la referendum", stabilind ca judecarea in aceasta cauza sa inceapa cu trei luni mai devreme, respectiv in 15 noiembrie.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, in prezent deputat si vicepremier, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.