Presedintele Traian Basescu a ajuns, vineri, la Centrul de simulare al CERONAV din Constanta, unde va sustine o testare pe un simulator de navigatie, in cadrul cursurilor de reconfirmare a brevetului de comandant de nava, el spunand ca are emotii, dar ca este mai usor sa conduci o nava decat o tara.

Intrebat de jurnalisti daca are emotii, el a confirmat, spunand ca este pentru prima data cand trebuie sa dea examenul pentru reconfirmarea brevetului, scrie MEDIAFAX.

"Nu exista examen la care sa nu ai emotii. Si am si o problema. Este prima data de cand m-am dat jos de pe nava cand am intrerupta valabilitatea brevetului de comandant. Anul trecut mi-a expirat dreptul de a ma urca pe o nava in functia de comandant, pentru ca am fost ocupat cu suspendarea", a spus seful statului razand.

Intrebat cum crede ca va fi testarea la simulatorul de navigatie, el a spus ca se asteapta la situatii de navigatie care ii sunt familiare.

"Vor fi foarte apropiate de realitate pentru ca se bazeaza pe harti reale", a mai afirmat Basescu.

Raspunzand unei alte intrebari, seful statului a spus ca este mai usor sa conduci o nava decat o tara: "Tara este mai greu de condus decat o nava. La bordul navei comandantul nu prea are opozitie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.