Liderul PDL Vasile Blaga a declarat ca premierul Victor Ponta si-a angajat raspunderea pe legea privind retrocedarile intr-un "stil demagogic perfect", deoarece problema ramane sa fie rezolvata de guvernele viitoare, respectiv dupa alegerile din 2016, mentionand ca PDL va contesta proiectul la CC.

"Intr-un stil demagogic perfect, domnul prim-ministru Ponta si-a asumat raspunderea ca viitoarele guvernari, de dupa 2016, vor rezolva problema restituirii. (...) Aceasta lege are foarte multe neajunsuri, cel mai mare fiind acela ca nu rezolva absolut nimic, nici macar hotararile definitive ale instantelor nu vor mai fi puse in aplicare decat dupa 2016. Domnia sa vorbea de samsari imobiliari - si sunt de acord cu masura pe care o propune de a fi impozitati cu 85% - numai ca nu face nicio trimitere la viitorii samsari, la cei de puncte ... de ce nu sunt si ei tratati la fel? Noi vom contesta la Curtea Constitutionala acest proiect de lege", a declarat Blaga, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca in sesizarea adresata CC se va puncta faptul ca exista deja un proiect de lege in procedura parlamentara care priveste subiectul restituirii proprietatilor. "Guvernul n-avea dreptul sa vina cu aceasta asumare si exista un caz clar la CC, cand un proiect de lege al Guvernului Boc a fost respins pe aceasta tema", a sustinut presedintele PDL.

Blaga a mai afirmat ca prin proiectul promovat de Guvern se incalca dreptul de proprietate al celor care au hotarari definitive in instanta privind restituirea unor proprietati.

Presedintele PDL a precizat ca nu sunt sanse ca PDL sa obtina numarul necesar de semnaturi din partea parlamentarilor pentru introducerea unei motiuni de cenzura, deoarece parlamentarii UDMR si PP-DD nu se aliaza in acest demers.

"Pentru a depune o motiune de cenzura este nevoie de un numar matematic de parlamentari. PDL nu-i are singur, deci nu poate sa-i aduca de pe Luna pe ceilalti parlamentari acum, ca sa ne semneze motiunea", a mai declarat Blaga.

Citeste si: Guvernul si-a asumat raspunderea pentru Legea despagubirilor


Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.