Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, ca numarul de regiuni in care va fi impartita Romania va rezulta dintr-o analiza care va dura cateva luni, el aratand ca, daca va reiesi ca nu este corecta impartirea in opt regiuni, atunci USL va sustine rezultatele analizei.

"Nu pariati pe nimic. Numarul regiunilor e rezultatul unei analize de cateva luni de zile. (...) Daca in urma acestei analize va reiesi ca numarul de opt nu e corect si ca trebuie o alta impartire, vom sustine rezultatele analizei", a spus Dragnea, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca stabilirea numarului regiunilor, a resedintelor lor, a pachetului de competente si atributii care vor fi transferate are ca obiectiv ca tara sa se dezvolte echilibrat.

Dragnea a spus ca in luna iulie 2013 va fi pus pe masa Guvernului proiectul de regionalizare si descentralizare, iar regiunile se vor constitui dupa aprobarea referendumului de revizuire a Constitutiei, moment in care se va trece la adoptarea proiectelor de acte normative necesare.

El a precizat ca probabil in cateva zile va fi constituit Consiliul consultativ, organizat pe trei paliere de lucru: grup de lucru academic, grup de lucru pentru alesi locali si parlamentari si grup de lucru pentru ONG-uri.

"Azi pleaca adresele catre presedintii partidelor reprezentate in Parlament pentru ca in grupul de lucru pentru parlamentari si alesi locali fiecare partid va desemna cate un reprezentant care sa participe la lucrari si dezbateri", a mai spus Dragnea.

De asemenea el a aratat ca in acest moment este in curs de constituire si Comitetul tehnic interministerial pentru descentralizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.