Presedintele Traian Basescu a facut apel, duminica, la parlamentarii romani sa sustina fara rezerve bugetul UE in PE, asa cum acesta a fost stabilit la Consiliul European.

"E prima oara cand bugetul UE nu ramane asa cum l-a stabilit Consiliul European. Aceste concluzii trec printr-o aprobare a PE. Fac apel din capul locului si fara ezitare catre toti parlamentarii romani sa sustina fara rezerve in Parlamentul European bugetul european asa cum a fost el stabilit in Consiliul din 7-8 februarie. Riscul de a nu avea buget ne supune unei conditii in care bugetul sa fie alocat in fiecare an, iar tot Consiliul European va stabili cat aloca in fiecare an, ceea ce ar implica o negociere continua in fiecare an", a declarat presedintele Basescu, potrivit MEDIAFAX.

"Aici suntem", a precizat Basescu, adaugand: "domnii care isi manifesta dezamagirea ar trebui in primul rand sa se bata sa cheltuim banii, sa probam ca ii putem cheltui. UE nu e dispusa sa aloce unei tari niste bani in conditiile in care nu e sigur ca poti sa... Sunt unii care la viata lor nu au negociat decat functii de partid, nu au negociat cu alte state, pe spinarea contribuabililor din alte tari. Lipsa lor de experienta foarte usor se poate vedea in modul in care am negociat acordul cu Fondul (FMI). Ii invit sa nu dea lectii (...) Demagogia ca si minciuna au picioare scurte".

Presedintele a mai spus ca cresterea de 6 miliarde de euro obtinuta de Romania "nu trebui pusa sub riscul unei netreceri a bugetului prin Parlamentul European".

"Va garantez ca nu putem obtine conditii mai bune daca nu vom avea buget", a precizat presedintele adaugand ca stie "foarte bine atmosfera in care s-au desfasurat negocierile si in noiembrie si acum".

"Daca sunt politicieni in Romania care sunt dezamagiti le recomand sa isi instruiasca grupul parlamentar sa obtina sume mai mari, dar recomandarea mea este sa sustina ce s-a obtinut pentru ca s-a obtinut cea mai mare crestere a unei tari pentru bugetul 2014-2020", a mai declarat presedintele Basescu.

Citeste si: Basescu: Romania a obtinut maxim ce se putea obtine de la bugetul UE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.