Traian Basescu a sustinut duminica o declaratie de presa ca reactie la comentariile negative facute de politicieni fata de bugetul european stabilit vineri.

"Romania a primit cu 6 miliarde de euro in plus. Avem cea mai mare crestere a unei tari pentru bugetul 2014-2020", a afirmat Traian Basescu, citat de romanialibera.ro.

"Cu un buget de 38,9 miliarde alocat de UE si contributii de 8,9 miliarde, Romania este un beneficiar. Acesti bani vin din impozitele cetatenilor statelor membre. Trebuie sa luam nota de faptul ca UE functioneaza pe principiul solidaritatii si cetatenii din statele net contributoare sunt solidari cu cetatenii Romaniei, sa ne dezvoltam mai rapid. Romania a obtinut maxim ce se putea obtine in ceea ce priveste fondurile de coeziune, avand in vedere ca bugetul UE pentru 2014-2020 este mai mic cu 37 de miliarde de euro fata de cel actual. Ne-a fost greu sa-i convingem pe europeni va vom putea sa absobim mai multe fonduri decat am facut-o pana acum. Procentul general de absorbtie a Romaniei este de doar 11,47% din ceea ce am avut alocat" a mai spus presedintele.

Acesta a adaugat ca ar fi pacat ca aceasta intelegere sa fie tratata cu "indarjire politica".

"In mod categoric este greu de presupus ca Romania ar fi putut sa adauge in fiecare an din 2014-2020 inca 5 miliarde de euro cu ocazia fiecarui buget. I-am primit pentru a ne dezvolta.Ar fi pacat sa tratam acest lucru cu indarjire politica, cu lipsa de respect si, daca vreti, lipsa de responsabilitate", a mai declarat presedintele Basescu, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.