Tinerii catolici din diferite parti ale lumii ii transmit Papei ca si-ar dori ca Biserica sa adopte o atitudine mai putin moralista, transmite Reuters.

"Uneori, simtim ca sacrul pare sa fie ceva separat de vietile noastre de zi cu zi", se arata intr-o declaratie semnata de catre delegati cu varste cuprinse intre 16 si 29 de ani.

"Adesea, Biserica pare prea severa si este de multe ori asociata cu atitudinea excesiv moralista", se mai precizeaza in documentul de 12 pagini, potrivit ziare.com.

Potrivit tinerilor catolici, credinta ar trebui raspandita tocmai in locurile in care ei obisnuiasca sa mearga, precum cafenelele: "Ne-am dori ca Biserica sa se intalneasca cu noi in diverse locuri in care acum este prea putin prezenta. Biserica ar trebui sa caute metode noi, creative, de a aborda oamenii, in locurile in care acestia se simt confortabil si in care socializeaza in mod obisnuit - baruri, cafenele, parcuri, sali de sport, stadioane sau alte centre culturale populare".

Documentul de la intalnirea pre-sinodala a tinerilor urmeaza sa fie inmanat Papei Francisc duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.