Ideea ca Oprah Winfrey ar putea sa candideze la presedintia Statelor Unite s-a raspandit rapid dupa gala Globurilor de Aur. Dar oare doresc americanii ca vedeta de televiziune sa le fie presedinte? Desi majoritatea o apreciaza si cred ca ar putea sa-l invinga pe Donald Trump, ei nu doresc sa o vada in cursa pentru Casa Alba, potrivit unui sondaj, relateaza France Presse.

Conform acestei anchete sociologice realizate intre luni si miercuri pe un esantion de 1.350 de adulti de catre Institutul Marist Poll pentru postul public de radio NPR, 64% dintre americani au o opinie favorabila fata de aceasta institutie a televiziunii americane care este "Oprah", devenita celebra in special dupa ce difuzat, timp de decenii, confidentele unor celebritati din intregul spectru cultural.

Un american din doi (50%) afirma chiar ca este gata sa voteze pentru Oprah daca alegerile prezidentiale ar avea loc acum, fata de doar 39% pentru Donald Trump.

Dar, oricat de populara este actrita si femeia de afaceri de 63 de ani, doar 35% dintre americani doresc sa o vada in campania electorala din 2020. Chiar si din randul democratilor, doar 47% dintre acestia doresc ca aceasta miliardara sa candideze, fata de 15% dintre republicani.

Acest sondaj este primul realizat dupa ceremonia de decernare a premiilor pentru film si televiziune Globurile de Aur, desfasurata la 7 ianuarie si care a reaprins vechile zvonuri despre o eventuala candidatura a lui Oprah, scrie Agerpres.

In fata unui public entuziasmat, cea care a fost prima femeie de culoare care a intrat in televiziune a rostit un discurs vibrant, anuntand sosirea unor "zori noi" pentru femeile si tinerele abuzate de barbati.

Unele surse apropiate vedetei au spus apoi ca aceasta "se gandeste serios" la o candidatura la presedintie, chiar daca altii au denuntat un bonus din ce in ce mai mare acordat faimei.

Oprah Winfrey a devenit duminica seara prima femeie de culoare care a primit un Glob de Aur pentru intreaga activitate. Actrita, producatoare de filme si de televiziune si managerul propriului post de televiziune (OWN), Winfrey, 63 de ani, a fost rasplatita pentru faptul ca este un model pentru femei si o persoana care a promovat personaje feminine puternice.

Citeste si:
Casa Albă respinge acuzațiile că SUA ar profita de pe urma...
Casa Albă respinge acuzațiile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.