Coreea de Nord a acceptat sa poarte discutii cu Sudul pe 9 ianuarie, intr-o cladire situata in zona demilitarizata dintre cele doua tari, Panmunjom, unde se obisnuia sa se poarte sporadic discutii, pana acum cativa ani. 

"Coreea de Nord ne-a transmis in aceasta dimineata un mesaj, indicand ca accepta propunerea de discutii pentru 9 ianuarie, facuta de Sud", a declarat pentru AFP un oficial al ministerului sud-coreean.

In aceasta cladire a fost semnat si armistitiul dupa razboiul din anii '50.

Autoritatile din Seul anunta ca discutiile se vor concentra in special pe participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarna din luna februarie.

Convorbiri directe de acest fel au fost purtate si in urma cu cativa ani.

De data aceasta, cel care a dat semnalul de deschidere a fost Kim Jong-un, care si-a anuntat disponibilitatea, informeaza Stiri.tvr.ro.

Dialogul are loc la doi ani de la degradarea relatiilor din peninsula, timp in care regimul de la Phenian a efectuat trei teste nucleare si a marit numarul rachetelor balistice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.