Intr-un raspuns la criticile formulate de Theresa May, referitoare la faptul ca presedintele american a distribuit pe Twitter inregistrari video anti-musulmane, postate de un lider britanic de extrema dreapta, Donald Trump a indemnat-o miercuri pe sefa guvernului din Londra sa se concentreze asupra "terorismului radical". 

"Theresa May, nu te concentra asupra mea, concentreaza-te pe terorismul islamic radical destructiv din interiorul Regatului Unit. Noi suntem bine!", a scris Trump, pe contul sau de Twitter, potrivit Hotnews.ro.

Purtatorul de cuvant al prim-ministrului britanic a deplans miercuri faptul ca Trump a distribuit pe Twitter inregistrari video antiislam, care au fost initial postate de un lider al grupului de extrema-dreapta britanic Britain First.

"Este gresit ca presedintele a facut acest lucru. Britain First incearca sa divizeze comunitatile prin afirmatii pline de ura care raspandesc minciuni si alimenteaza tensiuni. Ei provoaca ingrijorare oamenilor care respecta legea. Poporul britanic respinge retorica extremei-drepte, o antiteza a valorilor reprezentate de aceasta tara: toleranta si respect", a subliniat purtatorul de cuvant al Theresei May.

Cele trei clipuri au fost postate pe Twitter de Jayda Fransen, vicepresedinte al unui partid de extrema-dreapta, Britain First, si sunt intitulate: "Un migrant musulman bate un olandez in carje!", "Un musulman distruge o statuie a Fecioarei Maria!" si "Multime islamista impinge un adolescent de pe acoperis si il bate pana la moarte!".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.