Cel putin 235 de persoane au fost ucise vineri intr-un atac cu bomba si armat la o moschee, in nordul instabilului Sinai egiptean, aparent ultimul dintr-o serie de atacuri ale unei grupari locale afiliate Statului Islamic, potrivit agentiei de stat Mena, scrie The Associated Press.

Update 18:13- BIlantul a ajuns la 235 de morti si 130 de raniti. Un bilant anterior anunta cel putin 155 de morti si alti cel putin 120 de raniti.

Atacul nu a fost revendicat imediat. Acesta ar putea sa fie cel mai sangeros atentat din ultimii trei ani in regiune.

Guvernul egiptean a anuntat trei zile de doliu national in urma ataculuiIsraelul a transmis condoleante Egiptului in urma atacului.

Ministrul israeian al Educatiei Naftali Bennett a indemnat vineri, dupa atac, la ”unitate internationala in razboiul impotriva teroriii oriunde ar avea loc: in Rusia, in Europa, Statele Unite, Israel si lumea araba. Cu totii am fost afectati de teroriare si trebuie sa ne unim in lupta impotriva ei”.


Potrivit Mena, care citeaza surse oficiale, alte aproximativ 120 de persoane au fost ranite in acest atac care a vizat credinciosi in timpul marii rugaciuni saptamanale la Moscheea al-Rawdah, in localitatea Bir al-Abd, situata la aproximativ 45 de kilometri de capitala provinciei Sinaiul de Nord El-Arish.

Un bilant anterior anunta cel putin 85 de morti si alti cel putin 80 de raniti, scrie News.ro.

Militanti au bombardat mocheea de la bordul a patru vehicule si au deschis focul asupra credinciosilor in timpul rugaciunii de vineri, au declarat trei ofiteri din cadrul fortelor de securitate.

Victime erau transferate la spitale locale, au precizat politistii, sub protectia anonimatului, din cauza ca nu au voie sa furnizeze informatii presei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.