Ambasadoarea SUA la ONU a declarat ca liderul nord-coreean, Kim Jong-un, vrea razboi. Aceasta a cerut Consiliului de Securitate sanctiuni dure impotriva regimului de la Phenian. Noul set de sanctiuni va fi negociat in contextul in care Rusia si China fac apel la solutii diplomatice. 

„Trebuie sa le spun membrilor Consiliului de Securitate al ONU: ce-i prea mult e prea mult! Trebuie sa adoptam cele mai dure masuri cu putinta. Puterile nucleare isi inteleg responsabilitatile. Kim Jong-un nu da nicio dovada de asa ceva. Modul abuziv in care foloseste rachetele si amenintarile sale nucleare demonstreaza ca el cere razboi”, a declarat Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, potrivit Digi24.ro.

Noul set de sanctiuni va fi discutat in cursul acestei saptamani si ar putea fi votat lunea viitoare.

Principalul partener economic al Coreei de Nord, China, a anuntat ca a cerut Phenianului incetarea programului nuclear.

"China nu va permite niciodata haosul si razboiul in peninsula (n.r. Penisula Coreeana). Speram ca toate partile implicate vor lua in mod serios in considerare acest lucru si vor actiona in consecinta”, a anuntat ambasadorul Chinei la ONU, Liu Jieyi.

In acest timp, Coreea de Sud se pregateste din punct de vedere militar pentru a face fata amenintarilor din Nord. In acest sens, a instalat mai multe sisteme anti-racheta si a sporit exercitiile militare.

Potrivit unor rapoarte, Phenianul pregateste un nou test cu racheta balistica intercontinentala, dupa ce duminica a testat o bomba cu hidrogen, cu o putere de cateva ori mai mare decat cea care a distrus Hiroshima, in subteran.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.