In urma unei sedinte a Comitetului de urgenta COBRA al Guvernului, dupa atacul de sambata seara soldat cu sapte morti si aproape 50 de raniti, premierul britanic, Theresa May a aratat ca pe plan intern ar trebui sa se actioneze in vederea reducerii extremismului online.

"Sa infrangem aceasta ideologie este una dintre marile provocari ale timpului nostru", a spus premierul britanic, potrivit Mirror.

"Facem apel la toate guvernele democratice sa ajute la reglementarea spatiului cibernetic pentru a nu mai permite propagarea unui astfel de mesaj", a adaugat ea.

"In timp ce trebuie sa-i privam pe teroristi de spatiile lor sigure de pe Internet nu trebuie sa uitam de ascunzatorilor lor din lumea reala. Acest lucru inseamna actiuni militare pentru a distruge teritoriile ISIS in Irak si Siria, dar inseamna sa actionam si aici, acasa de si am facut progeses importante in ultimii ani. Pe masura ce natura pericolelor care ne pandesc devine mai complexa, mai fragmentata, mai ascunsa, in special online, strategia trebuie sa se schimbe", a declarat Theresa May, citata de digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.