Cinci persoane si-au pierdut viata si alte opt au fost ranite dupa ce un atacator inarmat a deschis focul in zona de colectare a bagajelor din aeroportul international Lauderdale-Hollywood, situat la aproximativ 34 de kilometri de Miami, scrie News.ro.

Politistii l-au impuscat si retinut pe atacator, care purta in timpul atacului armat un tricou cu franciza Star Wars, transmite Reuters. Acesta are aproximativ 20 de ani si a fost ucis cand incerca sa isi reincarce arma.

Initial au existat date contradictorii cu privire la numarul mortilor, unele surse precizau ca este vorba despre pana la cinci persoane decedate, in vreme ce alte publicatii americane relatau ca trei persoane si-au pierdut viata in atacul armat din Florida.


Potrivit martorilor, atacatorul nu a spus niciun cuvant in timp ce tragea la intamplare in pasageri.

Autoritatile din Broward au primit un apel in jurul orei locale 12.55 (19.55 ora Romaniei) cu privire la focuri de arma auzite in apropierea aeroportului din Florida. Agentii FBI au anuntat ca sunt constienti de situatie si au luat legatura cu autoritatile locale.

Guvernatorul Rick Scott a anuntat ca este deja in drum spre aeroport si va discuta cu fortele de interventie de la aeroportul Lauderdale.

Masuri sporite de securitate si in Miami

International Business Times sustine ca autoritatile americane au decis sa implementeze masuri de securitate suplimentare in portul si la aeroportul international din Miami.

De asemenea, toate serviciile au fost suspendate pe aeroportul Lauderdale.

Fortele de securitate i-au incolonat pe pasageri in mai multe zone ale aeroportului, inclusiv sub aripile avioanelor care se pregateau de decolare inainte de atac.

In incinta aeroportului era si fostul purtator de cuvant al presedintelui George W. Bush, Ari Fleischer.

”Sunt la aeroportul din Fort Lauderdale. Au fost trase focuri de arma. Toata lumea fuge”, a postat Fleischer intr-un scurt mesaj pe Twitter.

Citeste si:
Importanța confortului și a siguranței pasagerilor în autobuzele...
Importanța confortului și a...

Ulterior, acesta a transmis ca situatia este calma, insa autoritatile nu permit niciunui pasager sa paraseasca incinta aeroportului din Florida.

Acesta este al doilea cel mai mare aeroport din sudul Floridiei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.