O noua serie de proteste a avut loc duminica in SUA, multimea denuntand alegerea lui Donald Trump in functia de presedinte, transmite USA Today.

Demonstrantii care sprijina drepturile imigrantilor au marsaluit duminica in Manhattan, insa au mai avut loc manifestatii si in Chicago, Philadelphia, Seattle, Fort Lauderdale, conform informatiilor aparute pe conturile de socializare si la buletinele de stiri.


Zeci de mii de manifestanti s-au adunat, incepand de joi, pe strazile din Austin, Chicago, New York, Los Angeles si alte orase, dupa ce contracandidatul democratei Hillary Clinton a castigat in Colegiul Electoral, insa a pierdut votul popular.

Protestatarii au denuntat retorica lui Trump din timpul campaniei impotriva imigrantilor, musulmanilor si femeilor, scrie antena3.ro.

In mare parte, prostestele au fost pasnice, insa au avt loc cateva arestari in Los Angeles, New York si Indianapolis. In Portland, Oregaon, autoritatile au arestat nu mai putin de 71 de persoane dupa ce protestele s-au transformat in revolte, anunta KGW-TV.

Sambata seara sapte persoane au fost arestate, iar doi ofiteri de politie au fost raniti in timpul mitingului anti-Trump din Indianapolis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.