WikiLeaks a publicat in noaptea de vineri spre sambata transcriptul unor discursuri platite rostite de Hillary Clinton catre bancheri, in care spune ca este in favoarea “comertului liber si granitelor deschise” si ca directorii de pe Wall Street sunt cel mai bine pozitionati pentru a ajuta la reformarea sectorului financiar american, relateaza Fox News, precizand ca echipa de campanie a democratei nu a vrut sa faca publice materialele.

In cursul unui discurs la o banca din Brazilia, din 2013, Clinton a spus ca “visul” sau este “o piata comuna la nivel de emisfera, cu comert deschis si granite deschise”. Ea a indemnat publicul sa se gandeasca ce ar insemna o dublare a comertului dintre SUA si America Latina.

Pe parcursul campaniei electorale, Clinton si-a redus sustinerea fata de acordurile de liber-schimb, scrie Fox News.

Intr-un alt discurs din octombrie 2013, la un eveniment sponsorizat de Goldman Sachs, Clinton a admis ca toti candidatii la presedintie au nevoie de sustinerea Wall Street pentru o campanie nationala competitiva.

“Candidatura in tara noastra necesita multi bani, iar candidatii trebuie sa ii stranga. New Yorkul este, poate, principalul loc pentru strangere de fonduri de catre candidati din ambele tabere si este si centrul nostru economic. Si sunt multi oameni care ar trebui sa puna niste intrebari grele inainte de a oferi contributii la campania unor oameni lasi cu economia noastra”, a spus Clinton.

In acelasi timp, Clinton le-a cerut donatorilor bogati sa isi foloseasca influenta politica pentru motive patriotice, nu personale. De asemenea, ea a vorbit despre nevoia de a include perspectivele oamenilor de afaceri de pe Wall Street in proiectul de reforma financiara.

“Oamenii care cunosc cel mai bine industria sunt oamenii care lucreaza in industrie”, a adaugat ea.

In aprilie 2013, intr-un alt discurs, Clinton a spus ca politicienii trebuie sa gaseasca un echilibru intre “pozitiile publice si private” atunci cand incheie acorduri.

Fragmentele publicate din discursurile rostite in 2013 si 2014, inainte de campania pentru alegerile din 2016 au inclus o serie de declaratii dure rostite in fata publicului. Clinton a incasat cel putin 26,1 milioane de dolari pentru discursuri, scrie News.ro.

Fragmentele au fost incluse in emailuri trimise de echipa sa de campanie, inclusiv de presedintele echipei, John Podesta, al carui cont de email a fost spart.

WikiLeaks a publicat vineri noapte mii de emailuri ale lui Podesta. Nu este cine a spart contul de email al oficialului, dar mailurile publicate acopera cativa ani. Cele mai recente dintre ele au fost trimis luna trecuta.

Podesta a scris pe Twitter ca republicanii se afla in spatele atacului informatic si si-a exprimat temerea ca o parte dintre documente au fost modificate.

Citeste si:
Hilarry Clinton, atac la Bernie Sanders: "N-a realizat nimic"
Hilarry Clinton, atac la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.