Ziaristii britanici se intreaba daca Bucurestiul nu face pasi inapoi prin redarea strazilor catre masini, in timp ce marie orase din lume incearca sa se dezvolte cat mai mult pentru pietoni.

Decizia primarului Capitalei Gabriela Firea de a anula evenimentul Via Sport de pe bulevardul Kiseleff si ca acest bulevard sa fie din nou circulat de masini in weekend a ajuns subiect pentru cei de la The Guardian.

Cotidianul britanic ii citeaza pe organizatorii evenimentului Via Sport, insa nu si pe primarul Gabriela Firea, semnaland faptul ca solicitarile venite din partea lor pentru un interviu nu au primit raspuns.

"Motivul pentru care face asta in strada vara si in weekend este de a incuraja oamenii sa isi lase masinile, sa isi ia bicicletele, sa se plimbe cu copiii, sa se joace diverse jocuri, sa se distreze", a declarat Alex Zamfir, unul dintre co-fondatorii Via Sport, potrivit Hotnews.

Consilierul local USB Clotilde Armand
a comentat pe Facebook pe marginea acestui articol: "Atunci cand metropolele europene cauta modalitati pentru reducerea traficului de masini si de a-i incuraja pe cetateni sa faca miscare, doamna Firea face un pas in sens contrar si vrea un oras prietenos cu masinile, nu cu locuitorii sai. Distribuiti va rog acest articol pana ajunge la primarul Capitalei, nu e genul de PR de care are nevoie Bucurestiul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.