Un vehicul al politiei a fost vizat, marti dimineata, de un atac cu bomba comis intr-un cartier central din Istanbul, aproape de o universitate, dar si de zone turistice, informeaza postul de televiziune CNN Turk, citat de reuters.com..

[Update] Bilant victime

Potrivit guvernatorului orasului, 11 persoane, sapte politisti si patru civili si-au pierdut viata in atac, iar alte 36 de persoane au fost ranite.



Atacul din apropierea Universitatii din Istanbul si a centrului istoric al orasului s-a soldat cu cel putin cinci raniti.

O masina parcata, incarcata cu explozibil, a fost detonata de la distanta in timp ce un vehicul al politiei trecea prin dreptul sau.

Ambulantele s-au deplasat la fata locului, scrie mediafax.

Atacul nu a fost inca revendicat.

Turcia a mai fost tinta unor atacuri acest an. Pe data de 10 octombrie, un dublu atentat cu bomba a fost comis langa gara centrala din Ankara. Acesta s-a soldat cu zeci de morti si sute de raniti. Atacul, cel mai sangeros din istoria moderna a Turciei, a fost comis de doi barbati kamikaze, membrii ai retelei teroriste Stat Islamic. De asemenea, tot in Istanbul, un vehicul-capcana a explodat pe data de 12 mai in apropierea unei unitati militare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.