Avionul EgyptAir, care efectua o cursa intre Paris si Cairo cu 66 de persoane la bord si care nu a mai putut fi localizat cu ajutorul radarului, s-a prabusit in Marea Mediterana, potrivit unor surse citate de postul de telviziune Al Mayadeen, relateaza Sputnik News.

Zborul MS804 era efectuat de un avion care decolase de la Paris spre Cairo la ora locala 23.09 si nu a mai putut fi localizat cu ajutorul radarului, a mai anuntat EgyptAir pe contul de Twitter, adagand ca in momentul in care a disparut, aeronava se afla in spatiul aerian egiptean, la o altitudine de peste 11.000 de metri.

Potrivit Sky News Arabia, avionul a putut fi localizat ultima oara deasupra Greciei.



[UPDATE] - Avionul EgyptAir, care a disparut in noaptea de miercuri spre joi in timp ce efecuta un zbor intre Paris si Cairo, s-a prabusit in largul insulei grecesti Karpathos, aflandu-se in spatiul aerian egiptean cand nu a mai putut fi urmarit cu ajutorul radarelor, potrivit unei unei surse aeroportuare.

Sursa a facut aceste declaratii pentru agentia AFP, citata de site-ul cotidianului Le Figaro.



In avionul de tip Airbus A320 se aflau 56 de pasageri inclusiv un copil si doi bebelusi si zece membri ai echipajului, a mai anuntat EgyptAir.

Anterior, aceasta a comunicat ca la bordul aeronavei se aflau 59 de pasageri.

Flightradar24.com a anuntat ca avionul, care avea o vechime de 12 ani, a putut fi localizat ultima oara deasupra Marii Mediterane.

Vice-presedintele companiei aeriene, Ahmed Abdel, a declarat pentru CNN ca pilotii avionulului nu au transmis niciun apel de urgenta, relateaza The Guardian.

Pilotul avea 6.275 de ore de experienta de zbor, inclusiv 2.101 ore cu avion de tip A320, potrivit informatiilor furnizate de compania aeriana.

Ministerul egiptean al Aviatiei Civile a transmis ca mai multe echipe de salvare cauta avionul disparut, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.