Un uragan extrem de periculos se indreapta spre nord-vestul Mexicului dinspre Oceanul Pacific, fiind asteptate alunecari de teren in cursul zilei de vineri.

Centrul National pentru prevenirea Uraganelor din Mexic a avertizat ca uraganul Patricia este insotit de rafale de vant cu viteze de 150 km/h si ca avertizarile de furtuna s-au accentuat, incadrandu-se in categoria 4 din 5, pe masura ce uraganul inainteaza spre coasta Mexicului din zona Pacificului Central. Oficialii din Mexic au inceput distribuirea de saci de nisip ca masura de prevenire a unor posibilie alunecari de teren provocate de furtunile masive, care sunt asteptate inspre regiunea de nord in cursul noptii de vineri spre sambata.

"Este un uragan extrem de periculos, potential catastrofic", a avertizat Denis Felgen de la Centrul de Meteorologie.

Potrivit estimarilor meteorologilor, furtuna ar putea determina cantitati de apa de pana la 50 de centimetri cu posibile alunecari de teren si inundatii. In Manzanillo, unul dintre principalele porturi ale tarii, din statul Colima, conditiile meteorologice erau stabile joi, nu se inregistrasera ploi si nu fusesera emise ordine de evacuare. Uraganul Patricia se afla, in cursul noptii de joi spre vineri, la 360 de kilometri de Manzanillo, deplasandu-se cu o viteza de 20 km/h.

Insa, autoritatile din statul Colima au hotarat ca scolile sa ramana inchise vineri in intreaga regiune. Statul Jaliscodin nordul statului Colima a emis un protocol de urgenta, autoritatile recomandand ca vasele de mici dimensiuni sa evite navigarea, scrie MEDIAFAX.

Avertizarile meteorologice pentru uraganul Patricia au fost emise pentru coasta mexicana cuprinsa intre Cabo Corrientes si Punta San Telmo, care include si orasul portuar Manzanillo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.