Bilantul cutremurelor si avalanselor produse in Nepal a depasit 6.000 de morti, iar peste 12.000 de oameni au fost raniti, anunta autoritatile statale, citate de presa indiana.

"Peste 6.000 de cadavre au fost scoase de sub daramaturi in urma cutremurului de 7,9 grade produs sambata si a replicilor seismice", a declarat vicepremierul Nepalului, Bam Dev Gautam, citat de site-ul de stiri DNAIndia.com. Alte 12.000 de persoane au fost ranite.

Bilantul prezentat anterior era de 5.057 de morti si 11.000 de raniti.

Aproximativ 1,4 milioane de oameni au nevoie urgenta de alimente si apa, iar numarul persoanelor afectate de seisme se ridica la sapte milioane. Nepalul are 28 de milioane de locuitori. Premierul tarii, Sushil Koirala, a avertizat ca bilantul victimelor ar putea ajunge la 10.000 de morti. Un cutremur de 7,9 grade s-a produs sambata in Nepal, provocand avalanse de amploare si fiind urmat de zeci de replici de intensitate mare, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.