O operatiune de salvare majora este in desfasurare in Marea Mediterana, unde o nava care ar putea avea pana 700 de imigranti la bord s-a rasturnat, a declarat paza de coasta italiana pentru BBC News Online.

Vasul transporta "intre 500 si 700 de imigranti" si s-a rasturnat la miezul noptii, a precizat sursa citata. Pana in prezent au fost salvate 28 de persoane. Nave italiene, marina malteza si vapoare comerciale sunt implicate in operatiunea de salvare in apele libiene, la sud de insula italiana Lampedusa, scrie MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al pazei de coasta italiene a declarat ca operatiunea ar putea ca in urmatoarele ore sa se concentreze pe cautarea cadavrelor. Premierul maltez Joseph Muscat a scris pe contul sau de Twitter ca exista temeri ca multe persoane au murit. Cotidianul Times of Malta a anuntat ca imigrantii au cazut de pe nava atunci cand s-au imbulzit sa atraga atentia unei nave comerciale care trecea prin apropiere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.