O boala "misterioasa" a provocat moartea a cel putin 18 persoane in ultimele cateva zile in sud-estul Nigeriei, au anuntat oficialii locali, in timp ce expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii s-au deplasat in oras pentru a stabili despre ce boala este vorba, relateaza BBC News Online.

Epidemia a izbucnit in orasul Ode-Irele, in statul Ondo, si s-a raspandit rapid. Boala, caracterizata prin vedere incetosata, durere de cap si pierderea cunostintei, a provocat decesul in 24 de ore de la manifestarea primelor simptome, scrie MEDIAFAX.

Oficialii medicali locali si expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii se afla in prezent in oras pentru a incerca sa identifice boala. Testele de laborator au exclus pana in prezent Ebola sau alt virus, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului local, Kayode Akinmade, citat de AFP. El a descris boala ca fiind una "misterioasa". Purtatorul de cuvant al OMS, Gregory Hartl, a declarat ca toti cei afectati au inceput sa manifeste simptome in perioada 13-15 aprilie. Boala neidentificata pare sa atace sistemul nervos central, a declarat comisarul pentru sanatate Dayo Adeyanju.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.