Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate si soldat cu cel putin 12 morti.

Update

"Trei criminali (se afla) la originea" atacului sangeros comis miercuri contra saptamanalului satiric Charlie Hebdo, a declarat ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve la finalul reuniunii de criza de la Palatul Elysée. Se face totul pentru "neutralizarea cat mai rapid posibil a celor trei criminali care s-au aflat la originea acestui act barbar", a declarat ministrul, care nu a oferit precizari cu privire la rolul diverselor persoane implicate.



Update

Stéphane Charbonnier (Charb), directorul publicatiei satirice Charlie Hebdo, si alti trei caricaturisti au fost ucisi in atentatul comis miercuri, afirma surse citate de 20Minutes.fr. Potrivit surselor citate, Stéphane Charbonnier (Charb), directorul revistei satirice, si caricaturistii Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski) au murit in atentatul de miercuri.



Update

Cel putin 12 persoane au fost ucise si alte patru au fost ranite in atacul de miercuri de la sediul ziarului satiric francez Charlie Hebdo, un atac de inspiratie islamista si fara precedent, denuntat de presedintele Francois Hollande drept un "atentat terorist", relateaza AFP.

Acesta este atentatul cu cel mai mare numar de morti comis in Franta in ultimii 40 de ani. Presedintele francez, Francois Hollande, care s-a deplasat rapid la locul atacului, a denuntat "un atentat terorist" de o "exceptionala barbarie" si a facut apel la "unitate nationala".

Soarta si identitatea autorilor atacului nu este cunoscuta pentru moment. Potrivit unor marturii citate de surse din politie, atacatorii au strigat "l-am razbunat pe Profet", dupa care au reusit sa fuga. O reuniune de criza a fost convocata la presedintie la ora 13.00 GMT (15.00, ora Romaniei), iar Franta a ridicat la maximum nivelul de alerta - si anume "alerta de atentat" - in regiunea pariziana, in urma atacului.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...


Update

Martorii au declarat ca doi barbati mascati au intrat in cladire in jurul orei locale 11.30 (12.30, ora Romaniei), strigand "Allah Akbar" si "Profetul a fost razbunat". Numeroase focuri de arma s-au auzit, iar mai multi jurnalisti au reusit sa se refugieze pe acoperisul cladirii. Martin Boudot, jurnalist la o societate de productie cu sediul in acelasi imobil, facea parte din acest grup. "Tocmai am coborat, pentru ca politia a securizat cladirea", a declarat el pentru Europe1.

"Pompierii acorda primele ingrijiri. Sunt mai multe victime in sediul Charlie Hebdo. (Atacatorii) au mers direct in sediu si au deschis focul. Am fost nevoiti sa ne refugiem pe acoperis. Am vazut doua persoane cu cagule negre, care la iesire au strigat Allah Akbar, aratand spre cer, si care au tras asupra politistilor postati in exterior", a adaugat el.

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

"Au fugit cu o masina neagra", a mai povestit Boudot. "Atacul a durat intre cinci si zece minute. A fost un adevarat carnagiu", a adaugat el, vizibil emotionat.



Potrivit primelor informatii, persoane imbracate in negru si cu cagule au patruns in sediul ziarului si au deschis focul cu arme Kalasnikov.
Cotidianul 20 Minutes a reusit sa contacteze telefonic un angajat al institutiei de presa atacate. "Este un veritabil masacru. Sunt si morti!", a declarat acesta, inainte ca apelul sa se intrerupa, scrie MEDIAFAX.

Aceasta informatie nu a putut fi verificata imediat. Postul de televiziune I Tele relateaza ca "exista cel putin un ranit". Potrivit cotidianului Le Figaro, un politist aflat la locul atacului ar fi fost atins de focuri de arma. Conform unui jurnalist al agentiei Premier ligne, al carei sediu este in apropierea celui al ziarului Charlie Hebdo, "s-au auzit numeroase tiruri" de arma, relateaza I Tele. Contactat de AFP, caricaturistul Luz a dat asigurari ca s-au inregistrat victime.

Citeste si:
Armata israeliană susține că a găsit arme în spitalul Al-Shifa din...
Armata israeliană susține că...

Sursa video: ibtimes.co.uk



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.