Armata israeliană a descoperit arme în Al-Shifa, cel mai mare spital din Fâșia Gaza, unde pacienții se luptă să trăiască pacienții în fiecare zi. În acest context, Consiliul Securitate ONU a adoptat un proiect de rezoluție care cere pauze în Fâșie, proiect respins însă de Israel. În același timp, președintele Turciei, Recep Erdogan, a acuzat că „Israelul este un stat terorist”.

Război Israel - Hamas: armata israeliană susține că a găsit arme în spitalul Al-Shifa din Gaza

Armata Israelului a luat cu asalt spitalul Al-Shifa, la scurt timp după ce au făcut un raid și în centrul Rantisi care tratează copii.

„Câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care le-am găsit confirmă, fără niciun dubiu, că Hamas foloseşte spitalele, în mod sistematic, în operaţiunile lor militare. Camerele de supraveghere au fost acoperite”, Jonathan Conricus, purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Imaginile arată arme şi muniţie ascunse în diferite zone ale spitalului.

„Acum suntem, după cum puteţi vedea, într-o cameră RMN. Este un AK-47, cartuşe, muniţie. Sunt şi grenade aici şi, desigur, uniforme. Toate acestea au fost ascunde, într-un mod convenabil, în spatele aparatului RMN”, Jonathan Conricus, purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Consiliul de Securitate al ONU cere pauze și coridoare umanitare în Gaza. Israelul respinge proiectul

Situaţia îngrijorătoare din Fâșia Gaza a determinat Consiliul de Securitate ONU să adopte un proiect de rezoluție care cere pauze și coridoare umanitare urgente și extinse în toată Fâșia.

„Grija noastră este pentru pacienţii dintr-un spital care nu funcţionează. Înţeleg îngrijorarea israelienilor, că vor să îi găsească pe cei din conducerea Hamas. Asta nu e problema noastră”, Martin Griffiths, oficial ONU.

Douăsprezece state au votat în favoarea rezoluţiei, dar au fost şi au fost trei abţineri din partea Statelor Unite, Regatului Unit şi a Rusiei. Israelul, însă, respinge proiectul.

Erdogan, acuzații dure la adresa Israelului

Războiul Israel - Hamas a dus la apariția unei reacții dure din partea președintelui turc Recep Erdogan la adresa Tel Avivului.

Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

„Bombardează în mod deliberat civili pe drum, după ce i-au forțat să-și părăsească casele. Spun deschis, cu mâna pe inimă, că Israelul este un stat terorist”, Recep Erdogan, președintele Turciei.

Reacția premierului israelian Benjamin Netanyahu nu a întârziat să apară: „Există forţe care îi sprijină pe terorişti şi unul dintre ei este preşedintele Erdogan, din Turcia, care numeşte Israelul un stat terorist, dar, de fapt, sprijină statul terorist al Hamas”


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Noiembrie 2023 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.