Pe fondul temperaturilor extrem de scazute si ninsorilor care au afectat mare parte SUA, peste 17 persoane au murit incepand de sambata.

Vremea rece care s-a instalat saptamana trecuta in zona Muntilor Stancosi si in centrul tarii s-a extins in regiunea Midwest, precum si in nord-est si centru si ar urma sa mai dureze cateva zile. Valul de frig a venit dinspre Alaska si Teritoriile de Nordvest din Canada la sfarsitul saptamanii trecute si a ajuns pana in Texas, in sudul Statelor Unite, si pe coasta Atlanticului, in est, potrivit Serviciului meteorologic, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ o jumatate din teritoriul SUA este deja acoperit de zapada, in conditiile in care anul trecut, la aceasta data, se inregistrasera ninsori in doar 12 la suta din teritoriu. Toata jumatatea de est a Statelor Unite se confrunta cu temperaturi cu mult sub media obisnuita pentru aceasta perioada, conform meteorologilor.

Potrivit autoritatilor americane, cel putin 17 persoane, inclusiv doi adolescenti, au murit de sambata pana luni intr-o serie de accidente rutiere provocate de zapada si gheata in mai multe state americane, printre care Wisconsin, Missouri, Michigan si Ohio. Pe de alta parte, un baiat in varsta de 16 ani care a fost expus la temperaturi extrem de scazute in weekend a decedat dupa ce a fost spitalizat in Omaha, statul Nebraska.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.