Doua importante organizatii profesionale din industria cinematografica americana doresc ca ochelarii si ceasurile interactive sa fie interzise in cinematografele din aceasta tara, pentru a evita inregistrarile-pirat, informeaza AFP.

The Motion Picture Association of America si The National Association of Theatre Owners recomanda o toleranta de gradul zero pentru orice persoana echipata cu ochelari, lentile de contact si ceasuri inteligente, intr-o revizuire a ghidului lor de bune practici, editata dupa o reuniune a profesionistilor din industrie, organizata in Florida, cu scopul de a lupta eficient impotriva pirateriei online, scrie MEDIAFAX.

"Orice persoana care refuza sa isi opreasca aparatul capabil sa inregistreze sau care a uitat sa faca acest lucru trebuie sa fie invitata sa iasa din sala", afirma cele doua organizatii in noua versiune a ghidului lor, ale carui norme nu ii constrang insa pe proprietarii salilor de cinema.

Cele doua asociatii nu au facut aluzie directa la Google Glass, ochelarii inteligenti care permit utilizatorului sa se conecteze la internet si sa partajeze foarte repede videoclipuri si fotografii pe platforma Google Plus Social.

Dispozitivul Google Glass este in prezent testat de un numar restrans de "exploratori" in Statele Unite si Marea Britanie.

Time Magazine l-a inclus pe lista celor mai bune inventii ale anului 2012. Google Glass va fi comercializat in Statele Unite incepand din mai 2015, la pretul de 1.500 de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.